24/10/2023
YVES DAELMANS

Wereldkampioenschap korfbal - voorronde 2: België - Suriname 15-8


Het duel tussen België en Suriname werd een duel dat voornamelijk defensief werd uitgevochten. De Belgen zetten een straffe verdediging neer, maar ook langs Surinaamse kant hadden ze besloten om het de scherp schietende Diamonds erg moeilijk te maken. De Diamonds namen een 10-4 voorsprong bij de rust en konden dat de ganse wedstrijd bestendigen en kwamen nooit in gevaar.

Aanvoerder Jordan de Vogelaere ging voorop in de strijd. “Het werd een fysieke wedstrijd tegen een goed team met mensen die allemaal op hoog niveau in Nederland spelen. Ze kwamen op het terrein met een plan om ons af te stoppen want ze hadden ongetwijfeld ook wel onze cijfers bestudeerd en vastgesteld dat ze ons geen vrije ruimte mogen geven”.

“Onze start was goed en we konden uitlopen tot 6-1, daarna zijn we eigenlijk nooit in de problemen gekomen. Uiteindelijk 8 doelpunten tegen krijgen, is gewoon erg goed gedaan. Uiteraard hadden we er liefst zelf meer gemaakt maar liever nu dat iets lager percentage dan later in het tornooi. Bovendien kwam Suriname ook met podium ambities naar dit WK, dus toch een mooi resultaat van ons. Nu kunnen we verder focussen op de kwart- en halve finale” besluit Jordan de Vogelaere

Morgen volgt een rustdag en op donderdag wacht Portugal in de kwartfinale

Cijfers:

Aanval: Jordan de Vogelaere - Christoph Hellemans (2) - Lauren Denis (2) - Lise Van Maldeghem (4)

Verdediging: Lars Courtens (2) - Jarre De Ley (1) - Saar Seys (1) - Lisa Pauwels (3)

Wisselspelers: Amber Engels - Joke Van Maldeghem - Lisa Van Gorp - Cedric Schoumacker