12/03/2023
YVES DAELMANS

In de Sport Vlaanderen hal kregen we 2 spannende wedstrijden voorgeschoteld


Floriant - Boeckenberg 14-19

Floriant:

Dames: Lisa Pauwels (4) - Nel Seys (1) - Saar Seys (2) - Maike Van Damme 

Heren: Lars Courtens (1) - Lennert Impens (2) - Arne Van Damme (2) - Ruben Vergaert (1) res Niels Delbeke (1)

Boeckenberg:

Dames: Nikki Schilders (4) - Lisa Van Gorp (2) - Tess Voshart - Tine Pirquin (1) res Lauren Somers (1)

Heren: Joppe Bellemans (1) - Jordan de Vogelaere (3) - Tibo Durjardin (4) - Thomas Thijs (3)

 

De eerste halve finale kon niet direct de verwachtingen inlossen. De voorbode vorige week was doelpuntenrijk, maar zoals vaak in een halve finale zat de wedstrijd grotendeels vast door de defensieve keuzes die gemaakt werden en speelden de zenuwen waarschijnlijk ook hun rol. Zo kenden we een gelijkopgaande openingsfase met in de eerste 5 minuten Boeckenberg dat 2 strafworpen kon omzetten en Floriant dat het kleinste verschil op het bord zette (3-2). Een doelpuntenarme periode volgde, ondermeer door het missen van een strafworp langs Merelbeekse kant.

Na een dikke 10 minuten volgde dan de gelijkmaker uit handen van Tibo Dujardin. Halfweg werd een tweede strafworp niet benut door Floriant, een kans die Boeckenberg in de volgende aanval niet liet liggen en 3-4.

Opnieuw een 10 minuten later vielen 3 doelpunten op rij, eerst waren het Lars Courtens en Jordan de Vogelaere die de score opdreven en Nel Seys schoot voor Floriant de 5-5 binnen.

Het slot van de eerst helft leverde nog enkele treffers op en zo Floriant met een kleine bonus naar de kleedkamers: 7-6.

Ook na het hervatten is het een poos wachten op een doelpunt. Tibo Dujardin bracht met een strafworp de stand op 7-7 en toen waren er ook al … 7 minuten weggetikt. Het was het signaal om de wedstrijd open te breken. Een vrije bal van Nikki Schilders bracht Boeckenberg voor, maar Lisa Pauwels was dadelijk daar met een antwoord. Aan de overzijde was het Tibo Dujardin, met zijn 4de treffer, die zijn team terug aan de leiding bracht.

De wedstrijd werd dan even onderbroken door wissels die moesten uitgeklaard worden aan de jurytafel en het was Boeckenberg dat nadien profiteerde met eerst een strafworp van Tine Pirquin en een verre treffer van Thomas Thijs. Een tegendoelpunt van Lisa Pauwels luidde het slotkwartier in (9-11).

Jordan de Vogelaere van afstand en Lisa Van Gorp brachten Boeckenberg in extase want ze kwamen 4 doelpunten voor met nog 10 minuten op de klok. 

Opnieuw was het Lisa Pauwels die kon milderen (ook haar 4de) maar de vreugde was van korte duur want Thomas Thijs scoorde onmiddellijk tegen en de ingevallen Lauren Somers dikte zelfs aan tot 10-15.

De 5 puntenkloof bleef behouden tot 12-17 en Floriant bleef ook strafworpen missen en dat hielp uiteraard niet. Dan toch nog even de neus aan het venster met … 2 strafworpen en zo naar 14-17. In de laatste 5 minuten kon de uittredend landskampioen geen vuist meer maken en Thomas Thijs van ver en aanvoerder de Vogelaere legde de eindstand vast met een omgezette strafworp.

Zo schakelt de nummer vier uit de reguliere competitie Floriant uit, het team uit Merelbeke domineerde de competitie, maar in deze beslissingswedstrijd gaf het niet thuis en met 13% bleef het ver onder haar gebruikelijke afwerkingspercentage.

 

Borgerhout/GW - Voorwaarts/Molinos 21-18

Borgerhout/GW

Dames: Ellen Saey - Daphne Van den Bossche (3) - Amy Pauwels - Elke Ledent

Heren: Jaro Peeters (1) - Kian Amorgaste (7) - Roy Van Laeken (1) - Jarni Amorgaste (4) res Glenn Pauwels (5)

Voorwaarts/Molinos

Dames: Lauren Denis - Elin Loos (1) - Joke Van Maldeghem (5) - Lise Van Maldeghem (3)

Heren: Christoph Hellemans (1) - Lars Kerstens - Liam Van Hoof (3) - Jens Vogels (3) res Thias Van Loock (1) - Renzo De Prins (1)

 

De tweede halve finale van de avond werd ook een kijkstuk met veel spanning en intensiteit. De teams lieten elkaar geen duimbreed toe en dat illustreerde zich ook in de cijfers. Bij de rust quasi evenveel kansen en eenzelfde afwerkingspercentage. Zo werd de eerste periode beëindigd bij een 11-10 stand in het voordeel van Borgerhout/GW.

Liam Van Hoof opende score vanop de stip in de eerste aanval van Voorwaarts/Molinos en Joke Van Maldeghem schoot vanuit het achtervlak de 0-2 binnen. Na 5 minuten opende Daphne Van den Bossche de rekening voor Borgerhout/GW (1-2). Met een knappe doorbraak van Lise Van Maldeghem en Christoph Hellemans van aan de zijlijn kwam de stand op 1-4. Op minuut 10 volgde maar eerst de tweede treffer voor de Zebra’s via een omgezette strafworp door Kian Amorgaste (2-4). Aanvoerder Jens Vogels bracht Voorwaarts/Molinos 2-5 voor ook vanop de stip. Maar opnieuw Daphne Van den Bossche ook op haar beurt vanop de stip en Kian Amorgaste met een dubbel, eerst een krachtige doorbraak wat later schoot hij de 5-5 binnen. Zo bleef het gelijk op gaan tot 8-8 na een kwartier. Er volgden dan bijna 10 minuten waarin Voorwaarts/Molinos niet kon scoren. Kian Amorgaste met zijn 5de, Jaro Peeters en de ingevallen Glenn Pauwels brachten hun team aan de leiding met 11-8. In het slot konden Jens Vogels en Liam Van Hoof Voorwaarts/Molinos tot het kleinste verschil terugbrengen (ruststand 11-10).

In de tweede periode was Voorwaarts/Molinos al in de eerste aanval trefzeker via Joke Van Maldeghem. Bij een 12-12 liet Joke Van Maldgehem het scorebord tweemaal oplichten en 12-14. Nu waren het Zebra’s die even een scoringsdipje kenden, maar Voorwaarts/Molinos kon hier geen gebruik van maken. Het was wachten tot minuut 12 tot de korf van supers-sub van de dag Glenn Pauwels voor de 13-14 en 14-14 zorgde halfweg de tweede helft.

In de slotfase domineerden de broers Amorgaste en Glenn Pauwels en lieten Voorwaarts/Molinos niet toe om dichter te sluipen zodat de voorsprong steeds tot minstens 1 behouden bleef. Een buzzerbeater van Daphne Van den Bossche voor de 19-17 gaf de doodsteek. Met een 21-18 eindstand gaat de nummer 2 uit de reguliere competitie naar de finale tegen Boeckenberg!