18/10/2018
YVES DAELMANS

Vandaag spraken we na de lunch met routiniers Julie Caluwé en Jari Hardies.


Deze ochtend gingen de Diamonds in kleine groepjes letterlijk aan de slag op de plaatselijke golfbaan. Onder een stralende zon, maar toch redelijk koud, begonnen ze aan hun negen holes. “Het was erg leuk, maar niet iedereen heeft het parcours kunnen afwerken. We hebben immers niet alle balletjes terug kunnen inleveren” vertelt Jari al lachend.

We staan ook nog even stil bij de gewonnen kwartfinale tegen Engeland. “De Engelsen kozen voor erg fysiek spel” aldus Julie. “En daar zijn wij teveel in mee gegaan; we moeten meer in ons eigen spel geloven.” “Blijkbaar is het een trend aan het worden dat dit soort teams ons uit onze comfortzone willen halen door dit type spel en daar moeten we verstandiger mee omspringen” vult Jari aan.

Als ervaren Diamonds, vormen ze nu een groep met meer dan de helft nieuwe gezichten die voor het eerst op een groot kampioenschap zijn. Zien zij dit tornooi dan ook anders?

“Elk tornooi is speciaal en je wil altijd het best mogelijke resultaat neerzetten. Je merkt wel dat iedereen heel leergierig is en veel zaken wil opnemen”, geeft Julie aan. “Er zit veel potentieel in deze groep, maar het moet er nog uitkomen” gaat Jari verder. “Wat er hier is gebeurd, is meer dan een wake-up call en we gaan er als team sterker uit komen.”

Julie over de wedstrijd van morgen: “Het liefst hadden we Nederland in de finale getroffen, maar het is nu zo en we zullen er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.” “Laat ons duidelijk zijn, we zijn het aan ons zelf verplicht om minstens dat brons veilig te stellen” besluit Jari.

Deze late namiddag werken de Diamonds nog een training in Leeuwarden af. Vrijdag om 20u00 wordt de halve finale tegen Nederland gespeeld in Heerenveen.