18/09/2018
YVES DAELMANS

Het EK korfbal dat van 13 tot 21 oktober in Friesland wordt gespeeld, zal de laatste campagne van David Peeters (34) worden bij de Diamonds.


Peeters is record international met nu al maar liefst 66 caps achter zijn naam en kan dat record dus nog scherper stellen tijdens het komende EK. 

Meervoudig speler van het jaar, David Peeters, sluit na vele jaren een hoofdstuk bij het nationaal team af: “Een geweldige periode is het geweest en ik ga het zeker issen! Ik had er altijd van gedroomd om international te worden en dan nog samen met zus Patty in een vak hebben kunnen spelen, beter kon niet. Het was altijd een eer om opgeroepen te worden met al die andere toppers. We hebben samen waanzinnige leuke momenten meegemaakt zowel sportief als naast het terrein met gevolg dat veel Diamonds ook goede vrienden zijn geworden. De wedstrijden tegen Nederland waren het summum want daar doe je het voor, zeker met onze supportersgroep “Alles Kapot” achter ons ...mooie momenten!”

 David Peeters nam met het nationaal team deel aan tal van EK’s, WK’s en Wereld Spelen. “Voor mij waren de hoogtepunten de World Games in Taiwan en Cali (Colombia) en natuurlijk het EK 2010 in Ahoy waar we voor 9.000 toeschouwers lang meededen voor de winst. Het was wellicht ook onze sterkste lichting van de laatste jaren en we zaten er echt heel dichtbij. Natuurlijk deelnemen aan de Wereld Spelen zelf is een ervaring apart. Een openingsceremonie met meer dan 50.000 aanwezigen, behandeld worden als een prof tussen al die andere atleten. Daar zou onze sport naartoe moeten.”

Als aanvoerder neemt hij het komende EK heel wat jonge Diamonds mee op sleeptouw: “Ze zijn inderdaad een pak jonger, maar erg enthousiast en ze hebben er zin in. Fier om daar kapitein van te zijn en ik hoop mijn drive en passie door te geven en met Jari Hardies staat er alvast een mooie opvolger klaar! Ook leuk om te eindigen met mijn ex-kapitein en coach Detlef Elewaut.”

Tot slot blikt David Peeters nog even vooruit naar midden oktober: “Met deze jonge groep is dit EK misschien nog te vroeg om echt te pieken, geef ze nog enkele jaren. We gaan voluit voor de finale en gaan dan terug met passie strijden tegen Nederland. Ik hoop dat “Alles Kapot” erbij zal zijn, die jonge gasten verdienen dat en hun aanwezigheid geeft ons altijd een extra boost.”