25/04/2024
Liesbeth (KBKB) NEIRINCKX

Grensoverschrijdend gedrag kent veel vormen: pesten, aanranding, agressie… Het kan on- en offline gebeuren, direct of indirect.


Wat er ook gebeurt, het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag biedt hulp en een luisterend oor aan iedereen. En dat zonder oordeel en in alle vertrouwen.

Campagne ‘Misschien’

Grensoverschrijdend gedrag komt in elke Vlaamse organisatie of sector voor. Om iedereen bewuster te maken rond grensoverschrijdend gedrag én om de weg te wijzen naar het Meldpunt, lanceert het VMGOG de ‘Misschien’-campagne.

De campagnebeelden tonen vormen van grensoverschrijdend gedrag en de slogans onderlijnen de taboes, onzekerheden en angsten die betrokkenen ervaren om de stap te zetten naar hulp.

De boodschap? (H)erken grensoverschrijdend gedrag én meld het. Want bij het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag zijn er geen ‘misschiens’. Elke melding wordt ernstig genomen.

Het Meldpunt voorziet een digitale toolkit waarmee je de campagne eenvoudig kan integreren in je eigen clubcommunicatiekanalen (website, nieuwsbrief, sociale media, mailing, magazine, …). Je kan de toolkit op hun website downloaden: grensoverschrijdendgedrag.vlaanderen

 

Ben je zelf getroffen door grensoverschrijdend gedrag of zag je het gebeuren bij iemand die je kent?

Bel, chat of e-mail met VMGOG. Blijf er niet mee zitten.