29/12/2023
Jan Nelen

Met het oog op het WK beachkorfbal in april 2024 in Pattaya (Thailand), heeft de KBKB Jelle De Laet aangesteld als bondscoach van het Belgisch beachkorfbalteam, de Scorpions. 


De Scorpions hebben een mooie staat van dienst. Onder leiding van Jelle behaalden ze vorige zomer de eerste plaats op de Beach Korfball World Cup (Europe) in Wrocław (Polen), en het jaar daarvoor brachten ze de bronzen medaille mee terug van het eerste Wereldkampioenschap Beach Korfbal in Nador (Marokko).
Het Belgische U19-team won bovendien eveneens een gouden medaille in Wrocław, wat aantoont dat de toekomst er rooskleurig uitziet.

Jelle De Laet: “Ik ben enthousiast om mijn engagement voor het beachkorfbalteam te kunnen verderzetten. Het tornooi in Pattaya is een kwalificatietornooi voor de World Games in 2025, en het is onze doelstelling om daar bij te zijn”.

Jan Nelen, Directeur Topkorfbal van de KBKB, heeft Jelle De Laet bezig gezien tijdens het tornooi in Wrocław, en vertrouwt er op dat hij de juiste keuze is voor deze functie: “Jelle is een ervaren coach en heeft in het verleden verschillende teams getraind, in België en Nederland. Hij kan nu beginnen om, in overleg met Detlef Elewaut, bondscoach van de Diamonds, de selectie samen te stellen.”

We wensen Jelle De Laet veel succes met zijn nieuwe functie als bondscoach van het Belgisch beachkorfbalteam!