27/10/2023
PATRICK RISCH

In Taipei werd voorafgaand aan de IKF Algemene Vergadering een installatievergadering gehouden voor een nieuw IKF Europe Executive Committee.


Het ontbrak momenteel aan een Europese confederatie en dat is een gemiste kans aangezien er op die manier geen Europese stem is in de IKF council. Eerdere pogingen om een Europese confederatie tot stand te brengen, zijn uiteindelijk niet duurzaam gebleken. Nu werd het over een andere boeg geworpen door de samenstelling van een IKF EU taskforce die de afgelopen 2 jaar heeft gewerkt aan de voorbereiding van een nieuwe ExCO. Naast België met Björn Elewaut en Yves Daelmans als leden van de werkgroep, waren ook Nederland, Duitsland, Engeland en Polen vertegenwoordigd. 

De werkgroep legde ondermeer de basis voor een missie statement, bepaalde de doelstellingen voor IKF Europe en de bijhorende kritische succesfactoren. “IKF Europe moet zich voornamelijk richten op het samenbrengen van alle Europese federaties met een focus op verdere ontwikkeling van de sport in alle opzichten en het samenwerken over landsgrenzen heen door middel van uitwisseling van kennis en expertise” geeft Yves Daelmans aan.

“We hebben daarvoor een gedreven ExCo team samen kunnen stellen, met vertegenwoordiging van A tot en met E landen én met de nodige geografische spreiding. Als A-landen gaan bovendien Nederland en België hun verantwoordelijkheid niet uit de weg in deze nieuwe ExCo. Dat er nood was aan een orgaan om de Europese landen te verbinden en positie binnen IKF in te nemen, bleek al snel want het aantal onderwerpen dat aangereikt werd, is aanzienlijk” besluit Yves Daelmans die deze extra rol uitstekend kan combineren met zijn functie van directeur internationale relaties binnen de Belgische federatie.

 

De IKF Europe ExCo bestaat uit volgende personen: 

Voorzitter:  Yves Daelmans (België)

Leden:  

  •   Carles Albà (Catalonië)
  •   Clive Dobbin (Engeland)
  •   Anne Harrow (Schotland)
  •   Henry van Meerten (Nederland)
  •   Iwona Zak (Polen)

 

artikel IKF https://korfball.sport/ikf-europe-milestone-achieved-with-the-formation-of-a-new-executive-committee/