20/10/2023
YVES DAELMANS

Wereldkampioenschap korfbal - voorronde België - Turkije 32-9


Na een kleine week aanpassen aan de lokale omstandigheden en trainen in Taipei (Taiwan)  kon het wereldkampioenschap korfbal vandaag echt van start voor de Belgian Diamonds met de eerste voorronde wedstrijd tegen Turkije. Het was al even geleden dat Turkije deelnam aan een hoofdtornooi en was het dus afwachten wie ze op de vloer zouden brengen. 

Dat bleek een stevig viertal aan herenzijde te zijn, maar daar hadden de Diamonds met hun dynamisch spel uiteindelijk weinig moeite mee. Halverwege stond het al 16-3 en de Belgen verdeelden de scores netjes over de 2 helften heen zodat er werd afgefloten bij een 32-9 stand.

Topscoorder bij de Belgen werd Floriant-speelster Lisa Pauwels met 6 doelpunten: “Het werd uiteindelijk een leuke wedstrijd, te meer omdat we aan de wedstrijd gestart zijn met een Floriant-vak. Dat zorgt dat er toch wel wat automatismes kunnen aangeroepen binnen het tactisch plan dat we hadden uitgetekend. Ondanks de op papier mindere tegenstrever is het toch altijd wat wennen, zo’n openingswedstrijd op een wereldkampioenschap. De kop is er nu af, morgen zijn we vrij en dan zondag wacht HongKong”.

Binnen de jonge Diamonds-selectie kreeg uiteindelijk iedereen speelminuten en zo pakte Tibo Dujardin (Boeckenberg) ook zijn eerste cap bij de senioren. Bondscoach Detlef Elewaut zag wel de net ingevallen Cedric Schoumacker een charge van zijn tegenstrever incasseren en Schoumacker moest al snel naar de kant met een enkelblessure.

 

Cijfers:

Aanval: Saar Seys (3) - Lisa Pauwels (6) - Lars Courtens - Arne Van Damme (1)

Verdediging: Amber Engels (2) - Lisa Van Gorp (2) - Tibo Dujardin (4) - Jarre De Ley (3)

Wisselspelers: Cedric Schoumacker - Jordan de Vogelaere (1) - Christoph Hellemans (4) - Lauren Denis (2) - Joke Van Maldeghem - Lise Van Maldeghem (4)