16/10/2023
Liesbeth (KBKB) NEIRINCKX

Donderdag 9 november wordt er een korfbalgerelateerde clinic gegeven tijdens de VTS plus marathon.


Ruben Tirez geeft een uiteenzetting rond trainings-en wedstrijdplanning van (top) korfballers. Deze webinar gaat door van 20u30 tot 21u45.

               

In het (top)korfbal wordt de fysieke trainings- en wedstrijdbelasting van spelers nog te vaak op intuïtie bepaald. Echter is het nauwlettend plannen van de fysieke belasting belangrijk om de prestaties van het team te verbeteren en blessures te voorkomen. Als de trainingsbelasting te laag is, blijven trainingseffecten uit. Als de trainingsbelasting te hoog is, kan dit leiden tot cumulatieve vermoeidheid en blessures.

 

In deze webinar worden nieuwe praktische inzichten gedeeld op basis van wetenschappelijke kaders met als doel betere beslissingen te nemen op het terrein en daarbuiten. De inhoud bestrijkt zowel de algemene seizoensplanning (macro) als de geïndividualiseerde trainingsprikkels (micro).

Deze inhoud is geschikt voor korfbalcoaches en -trainers van alle niveaus, van U17 tot en met het eerste team. Er is geen basiskennis vereist om deel te nemen.

Inschrijven kan je hier

Deze webinar komt ook in aanmerking als bijscholing voor verlenging van de coachlicentie