21/10/2021
YVES DAELMANS

Het EK korfbal start op 25/10 en dus hoog tijd om de Diamonds individueel in de picture te zetten. Ontdek de achtergrond van zowel de gevestigde waarden als de nieuwe gezichten in het team! De komende week stellen we iedere dag 2 Diamonds aan u voor!


Ik ben Lauren Denis en speel sinds mijn 5 jaar bij Voorwaarts/Molinos. Ik korfbal enerzijds graag omdat het zo’n afwisselende sport is: verdedigen, aanvallen, in mooi weer buiten onder een stralende zon, in koude tijden gezellig binnen, ... anderzijds vind ik het heel fijn dat het een gemengde sport is. Dameskorfbal zou niet voor mij weggelegd zijn ;-). 

Mijn ambities zijn om met Voorwaarts in één van de komende jaren kampioen te spelen alsook zelf nog enkele selecties bij de nationale ploeg te kunnen afdwingen. Ik hou ervan deel uit te maken van de nationale ploeg. Ik amuseer me tijdens al onze trainingen en heb alleen maar mooie herinneringen aan het WK in Zuid-Afrika.

Ik heb toen ’s avonds meermaals pijn gehad in mijn kaken van al het lachen doorheen de dag. Ik hoop tijdens het EK dat we hetzelfde groepsgevoel kunnen creëren en dat we tijdens AL onze wedstrijden mooi korfbal kunnen laten zien.  We slagen er soms in om onder ons eigen niveau te presteren en dat moeten we vermijden. 

Ik ben Brent Struyf, speler bij Boeckenberg en natuurlijk ook onze nationale trots de Diamonds!

Ik ben van kleins af beginnen korfballen en het was liefde op het eerste zicht. Het is leuk om in een team doelen en resultaten te behalen en dit samen te vieren. Wat korfbal uniek maakt, is dat dit kan samen met dames en heren in één team. Er is geen enkele andere sport die dat kan zeggen! 

Daarnaast moeten de korfbal-atleten complete sporters zijn. De combinatie van techniek, kracht, snelheid en spelinzicht maakt dat korfbal aantrekkelijk blijft om te spelen. 

Ik hou dan natuurlijk ook van spelers die deze laatste eigenschappen allemaal in zich hebben. Zo is Davor Duronjic altijd mijn grote voorbeeld geweest. Hij kan al deze zaken combineren en het er makkelijk uit laten zien me de nodige flair en attractiviteit. Regelrecht ONE OF A KIND! 

Mijn ambitie is om goede resultaten neer te zetten tegen Nederland met de Diamonds en met Boeckenberg verschillende titels pakken. 

We zijn met de Diamonds zware en intensieve trainingen aan het doen. Dit zorgt voor een hecht teamgevoel en maakt dat we samen kunnen pieken naar ons gezamenlijk doel om een top prestatie af te leveren. Het feit dat het EK in eigen land is, maakt het extra speciaal en de steun van het thuisfront zal ons er extra bij helpen om een magnifieke teamprestatie neer te zetten. 

 

Verzamel tijdens het EK de individuele kaartjes van je favoriete Diamonds!

EK voorronde Diamonds:

maandag 25/10 - 19.45 België - Tsjechië

dinsdag 26/10 - 19.15 België - Duitsland

woensdag 27/10 - 15.45 België - Catalonië

 

Bestel je tickets via www.ekc2021.com