15/10/2018
YVES DAELMANS

In Gorredijk hebben de Diamonds een ander gezicht getoond en stevig uitgepakt tegen Portugal.


België-Portugal : 35-16

De Diamonds hebben gisteren de koppen bij elkaar gestoken en de verlieswedstrijd tegen Duitsland intern goed doorgesproken. Ondanks het feit dat het wedstrijdschema voor de tweede tornooihelft gunstiger had kunnen zijn bij verlies, hebben de Belgen geen twijfel over hun kunnen laten bestaan. Portugal werd van in het begin van de wedstrijd bij de keel gegrepen en met erg mooi samenspel en een hoge efficiëntie stond het na 10 minuten al 11-3. In het tweede kwart gingen de Diamonds vol door en de pauze werd ingegaan met een buzzer-beater van Jari Hardies: 18-5.

De voet werd ook na de rust niet van het gaspedaal gehaald en zo stoomden de Diamonds door naar 28-12 bij het einde van het derde kwart. De wedstrijd eindigde op een stevige 35-16 overwinning. Topschutsters bij België waren Shiara Driesen en Julie Caluwé met 7 treffers.

Met deze overwinning plaatsen de Diamonds zich voor de kwartfinales tegen Engeland. Deze wedstrijd wordt op woensdag gespeeld, om 16u30 in Leeuwarden.

Samenstelling en doelpunten België:

Shirt Nr

Name

Doelpunten

2

Amy PAUWELS

 

4

Tinne PIRQUIN

 

5

Shiara DRIESEN

7

6

Liesbet BOLLAERTS

1

7

Julie CALUWE

7

9

Saar SEYS

 

12

Jarre DE LEY

2

13

Brent STRUYF

6

15

David PEETERS

3

16

Sayer JOBE

 

17

Jordan DE VOGELAERE

3

18

Jarni AMORGASTE

 

20

Jari HARDIES

6

 

Het Europees Kampioenschap wordt gespeeld in Friesland (speelsteden Drachten, Gorredijk, Heerenveen en Leeuwarden) van 13 tot en met zondag 21 oktober.

Meer informatie over het EK : https://www.korfbal.nl/korfbal-ek

Volg de Diamonds via Twitter @korfbalbe of facebook https://www.facebook.com/BelgianDiamondsFanpage/