17/03/2024
Saar Seys

Na een uiterst spannende wedstrijd is het Putse die aan het langste eind trekt en via een golden goal de overwinning binnenhaalt: 25-24.


De wedstrijd kent een moeizame start. Jonas Vandennieuwenhuysen opent de score met een shot maar wordt vrij snel gecounterd door Michiel Smet. Na ook doelpunten van Axel Van Genechten (Putse) en Zahra Verhoeven (Meeuwen) staat het na 5,5 minuten spelen 2-2. Het is Michiel Smet die de eerste kloof voor Putse maakt met 2 doelpunten op rij. Tussenstand 4-2. Deze kloof kunnen ze echter niet lang bewaren want dankzij Zahra Verhoeven, Jonas Vandennieuwenhuysen, Taissa Vervoort en wederom 2 doelpunten van Zahra Verhoeven staat het 3 minuten later 5-7 in het voordeel van Meeuwen. Jonas Vandennieuwenhuysen krijgt een penalty. De coach van Meeuwen neemt een time-out maar Vandennieuwenhuysen faalt niet van op de stip en zo staat het 5-8. Arne Beeck kan de race van Meeuwen breken door met een shot de 6-8 op het scorebord te zetten en Wout Van Elsacker kan daarna de aansluitingstreffer maken. Tussenstand 7-8. Beide ploegen scoren beurtelings, maar het is Michiel Smet die met zijn 5e doelpunt Putse terug op gelijke hoogte kan brengen door de 11-11 te laten noteren. Zahra Verhoeven maakt er eigenhandig met haar 6e en 7e doelpunt 11-13 van en ook Jonas Vandennieuwenhuysen scoort een shot waardoor het 11-14 staat. De dames van Putse staan op en dankzij doelpunten van Jill Bellekens, Lene De Waerheid en Nele Risch staat het 14-15 op het scorebord. Jonas Vandennieuwenhuysen legt met zijn 6e doelpunt de ruststand vast: 14-16 in het voordeel van Meeuwen. 

Het is meeuwen die het best uit de kleedkamer komt door 2 doelpunten van Yannick Van Gucht. Na 5 minuten spelen in de 2e helft kan Putse scoren via Michiel Smet en niet veel later scoort ook Nele Risch een shot waardoor de achterstand gehalveerd werd en het 16-18 staat. Joni Deridder benut een penalty en Zahra Verhoeven noteert met haar 10e doelpunt de 16-20 op het scorebord. 2 doelpunten van Michiel Smet zorgen voor een 18-20 tussenstand en kapitein Arne Beeck zorgt met 2 doelpunten voor de gelijkmaker. Meeuwen stopt met scoren en voor het eerst sinds lang hangen de bordjes terug in evenwicht en is alles te herdoen met nog 11 minuten te spelen. Vanaf nu is het stuivertje wisselen. Jonas Vandennieuwenhuysen maakt zijn 7e doelpunt. Wout Van Elsacker wordt terug van de bank gehaald en scoort direct de gelijkmaker: 21-21. Het is Putse die nu aan de goede kant van de score komt door een damesdoelpunt: Diete Hendrickx met haar eerste. Kapitein Zahra Verhoeven scoort in de eerstvolgende aanval en met nog 5 minuten op de klok gaan we naar een uiterst spannend slot van de wedstrijd. Thijs Geens komt Michiel Smet vervangen en de supersub brengt Putse op 23-22 voorsprong. Niet veel later scoort Lauri Jacobs haar eerste doelpunt en tevens de gelijkmaker. Zahra Verhoeven brengt Meeuwen met haar 12e (!) doelpunt op 23-24 voorsprong. Met nog 28 seconden op de klok lijkt dit net voldoende te zijn maar Taissa Vervoort loopt met nog 4 seconden spelen ongelukkig de bal uit de handen van een heer van Putse en zo mag Bo Lemmens de uiterst belangrijke penalty gaan nemen. Deze wordt benut en zo zal de wedstrijd beslist worden door een golden goal. Meeuwen start met de bal maar kan na een meershotsaanval geen doelpunt maken, waardoor de bal naar de andere kant van het veld gaat. Man van de match langs Putsezijde Michiel Smet scoort zijn 9e doelpunt en zorgt ervoor dat Putse ook volgend jaar in de Topleague zal spelen. 

Topschutter van de wedstrijd is Zahra Verhoeven met 12 doelpunten. 

Foto's Marco Spelten (actiefotografie.be)