09/03/2024
Stefaan Segers

Ruben Vergaert besliste de wedstrijd 11 seconden voor het einde van de wedstrijd


Een heruitgave van de vorige zaalfinale, deze keer echter in de halve finale, toen Boeckenberg als overwinnaar uit de bus kwam. Lisa Van Gorp brak de ban voor Boeckenberg met de 1-0, direct gecounterd door de gelijkmaker vanop afstand door Glenn Pauwels. Ook hier, net zoals in de andere halve finale, al snel een wissel. De zusjes Britt & Ellen Saey wisselden van vak. Tot 2-2 bleef het gelijkop gaan maar daarna nam Boeckenberg resoluut het heft in handen. Een scherp schietende Tibo Dujardin & Lisa Van Gorp zorgden ervoor dat Boeckenberg kon uitlopen naar 7-3. Bij 6-3 greep Borgerhout/Groen-Wit-coach Erik Van Brenk al in en bracht hij Jarni Amorgaste tussen de lijnen. Voor veel beterschap zorgde dit in eerste instantie niet en naarmate de eerste helft vorderde namen de frustraties bij Borgerhout/Groen-Wit de bovenhand. Dit resulteerde in een groene kaart voor Jarni Amorgaste net voor de rust, bij een 11-6 stand. Uiteindelijk sloten we de eerste helft af met nog een doelpunt van Ruben Vergaert, 12-8 ruststand.

De 2de helft verliep eerst nog zoals gepland voor Boeckenberg die 2x konden uitlopen naar een 6 doelpuntenvoorsprong (14-8 en 16-10). Vooral Joppe Bellemans was in die fase opvallend met 2 afstandsschoten voor de neus van zijn eigen supporters. Het tempo viel echter weg in de wedstrijd en dat deed vooral Boeckenberg niet veel goeds. Borgerhout/Groen-Wit kwam zo stap voor stap en vooral, schot voor schot dichter bij Boeckenberg. Scherpschutters Ruben Vergaert & Glenn Pauwels waren in die fase outstanding en deden hun naam alle eer aan. Lisa Van Gorp kon Boeckenberg nog wel op 18-16 brengen met een inloper maar de Zebra's waren niet meer van plan om Boeckenberg terug te laten uitlopen. De broers Amorgaste begonnen te domineren onder de korf en brachten op die manier voldoende zuurstof in de ploeg. Echt uitlopen kon Borgerhout/Groen-Wit niet maar ze kwamen in die fase toch elke keer aan de juiste kant van het scorebord met oa. een geweldige buzzerbeater van Kian Amorgaste (21-22). Er volgden nog 2 time-outs op evenveel minuten tijd om deze zenuwslopende eindfase door te komen. Lucas De Ridder bracht Boeckenberg langszij met de 23-23 maar het was uiteindelijk Ruben Vergaert, die in het verleden nog al eens beslissend was in money-time, die de Zebra's de overwinning schonk met een verre knal.

Sinds de zaalfinales terug doorgaan na de Corona-periode is het dus 3 finales op rij voor Borgerhout/Groen-Wit die ongetwijfeld zullen hopen dat ze deze keer met een gouden medaille huiswaarts kunnen keren.


Boeckenberg

Joppe Bellemans (2) - Tibo Dujardin (4) - Lauren Somers (4) - Lisa Van Gorp (5) / Jordan de Vogelaere (2) - Thomas Thijs (2) - Tess Voshart (1) - Amber Engels (2)
Wissels: Lucas De Ridder (1) - Rani Van Haute

Borgerhout/Groen-Wit

Kian Amorgaste (4) - Ruben Vergaert (7) - Ellen Saey - Daphne Van Den Bossche (1) / Jaro Peeters - Glenn Pauwels (8) - Britt Saey (2) - Amy Pauwels (1)
Wissels: Jarni Amorgaste - Rani Meeussen

* Bij Borgerhout/Groen-Wit werd er 1 doelpunt gemist

Foto's: Marco Spelten (Actiefotografie.be)