06/04/2023
YVES DAELMANS

De nationale U19 spelen dit weekend in Gent voor WK goud.


We troffen Nel Seys (Floriant) en Tiemen Bruyns (DSC, NL) in de lobby van het hotel voor een korte babbel. Voor Nel is het al haar vierde WK, eerder nam ze deel bij de World Cup U17  en dit is haar tweede WK bij de U19. Voor Tiemen pas zijn tweede WK met de U19 selectie, covid stak een stokje tussen de wielen in de periode daarvoor.

De vorige editie in Tsjechië waren ze er dus beide bij en kunnen ze vergelijken. “We hopen op toch veel supporters want bij buitenlandse verplaatsingen zijn het toch voornamelijk ouders en dichte familie die de trip mee maken. Aangezien we in Gent spelen, hoop ik toch heel wat volk op de tribunes te zien” geeft Nel aan. “In Nederland waar ik speel, leeft het ook en weet iedereen van het WK, te bekijken hoeveel er naar het sportcentrum afzakken” vult Tiemen aan.

“De hal is voor ons vertrouwd terrein want we speelden hier al eerder tijdens het Internationaal tornooi van Vlaanderen. Bovendien zijn er heel wat bekende gezichten voor en achter de schermen actief, dus dat maakt het allemaal heel herkenbaar”. Hoge verwachtingen hebben beide internationals wel. Zo’n WK in eigen land, beleef je niet zo vaak en het team is klaar om het beste van zichzelf te geven.

Nel Seys: “de groep hangt goed aan elkaar. Vorige week hebben we onze voorbereiding nog afgesloten met een prima teambuilding”. “Bovendien spelen we al een tijd met een redelijk vaste groep en de nieuwe gezichten komen uit de nationale U17 dus ook al een heel vertrouwd gegeven” zegt Tiemen Bruyns. Vandaag werd de teamgeest nog wat aangezwengeld met een stadsspel in Gent, voorafgaand aan de avondtraining. “Er bleek helaas toch geen thuisvoordeel voor mij in te zitten” lacht Nel.

Op vrijdagochtend na de openingsceremonie openen de Belgen tegen Marokko. “Er zit toch wel wat gezonde spanning op. Niet voor de match op zich, maar het mag gewoon gaan beginnen. Een goede opener tegen Marokko met hopelijk veel doelpunten, geeft een vlotte start van het WK. Portugal is het derde land in de poule en dat is een goede ploeg, maar zou ook geen probleem mogen opleveren” klinkt het vastberaden bij Nel en Tiemen.