18/03/2023
YVES DAELMANS

De eerste finale van de dag werd betwist tussen Voorwaarts/Molinos en Vobako (3-2)


Ondanks het vroege uur al direct veel ambiance in de Sport Vlaanderen hal in Herentals. Het werd dus een heksenketel waar de jonge U13 niet direct aan gewend zijn. Bovendien zorgde een strakke verdediging aan beide kanten dat het aantal kansen beperkt bleef dus het was wachten wie het eerst een opening kon vinden. Vobako kreeg na 4 minuten de eerste grote mogelijkheid maar miste de strafworp.

Daarna volgden nog een aantal korte kansen aan beid kanten, maar de afwerking bleef achter. Voorwaarts/Molinos kon de ban breken op een kleine 2 minuten voor de rust met een afstandsschot: 1-0 en meteen ook de ruststand.

Na een 5 minuten een tweede treffer voor Voorwaarts/Molinos nu vlak onder de korf (2-0). Vobako volgde wat later met een schot van aan de achterlijn voor hun eerste treffer (2-1). Op 5 minuten van het einde was alles te herdoen want met een doorbraak bracht Vobako de stand op 2-2. Vobako liet opnieuw een strafworp onbenut en zo was het een vrije bal van Voorwaarts/Molinos op 1 minuut van het einde die de beslissing bracht!