31/12/2022
YVES DAELMANS

Door omstandigheden heeft IKF het schema van de KCL 3th round moeten aanpassen


Het IKF heeft een aanpassing bekendgemaakt van het tornooischema van de IKF Korfbal Champions League (KCL) Ronde 3 die op 6 en 7 januari 2023 in Herentals (België) zal plaatsvinden. De aanpassing wordt veroorzaakt door een late terugtrekking van Trojans KC (ENG), de regerend kampioen van Engeland en de nummer twee die zich kon plaatsen via de IKF KCL Round 2, wegens ongelukkige familieomstandigheden.

Het evenement gaat daarom door met de drie overgebleven deelnemers op basis van het geplande halve finale- en finaleformat met de oorspronkelijke rangschikking van de teams voor de KCL Ronde 3 als: 1) PKC/Vertom (NED), 2) K. Borgerhout/Groen -Wit K.C. (BEL), 3) TuS Schildgen 1932 e.V. (GER) en 4) Trojans KC (ENG). Het terugtrekken van Trojans KC betekent dat PKC/Vertom (NED) een bye heeft verdiend voor de geplande halve finale tegen Trojans KC en daarmee automatisch doorgaat naar de finale van Ronde 3 op zaterdag.

De halve finale op vrijdag (19u00) tussen K. Borgerhout/Groen-Wit K.C. (BEL) en TuS Schildgen 1932 e.V. (GER) gaat door zoals gepland en de winnaar van deze wedstrijd staat zaterdag tegenover PKC/Vertom (NED) (16u00).

Ronde 3 belooft een spannend weekend te worden met de laatste twee resterende plaatsen op het spel voor de grote finale van het eerste IKF KCL-seizoen. De winnaar van KCL Ronde 3 speelt tegen Floriant Merelbeke (BEL), het tweede gerangschikte team van de IKF KCL Finale in Delft, (Nederland), terwijl de nummer twee van Ronde 3 het opneemt tegen Fortuna/Delta Logistiek (NED), regerend Nederlands kampioen en het hoogst gerangschikte team in de KCL Finale. De IKF Korfbal Champions League Finale staat geprogrammeerd voor het weekend van 10-11 februari 2023 in Delft.

De nummer drie van KCL Round 3 vervolgt zijn Europese reis in Bergisch Gladbach, Duitsland, voor de IKF Korfball Champions League Challenger Finale. Dit evenement staat gepland op 4 en 5 februari 2023.

De IKF Korfbal Champions League Ronde 3 is het kwalificatietoernooi voor de IKF Korfbal Champions League Finale. Het evenement wordt georganiseerd door de Koninklijke Belgische Korfbal Bond (KBKB) in Herentals (België), van 6-7 januari 2023. De deelnemers zijn: K. Borgerhout/Groen-Wit K.C, PKC/Vertom en TuS Schildgen (qualifier KCL R2).

De nummers 1 en 2 gaan door naar de IKF Korfbal Champions League Finale, de nummer 3 gaat door naar de IKF Korfbal Champions League Challenger Finale.

KCL round 3 praktisch:

Locatie: Sport Vlaanderen Herentals,  Vorselaarsebaan 60, 2200 Herentals

tickets: 

  • vrijdag 6 euro (toegang gratis voor U17) 
  • zaterdag 8 euro (toegang gratis voor U17)
  • tickets enkel ter plaatse te koop