02/06/2024
YVES DAELMANS

Veldfinale U19  Kwik - Borgerhout/GW 10-11

Borgerhout/GW opende de score in hun eerste aanval in een finale die gekenmerkt zou worden door een laag aantal doelpunten. Kwik koos voor een achterverdediging maar dat belette Borgerhout/GW niet lange aanvallen neer te zetten. Het was echter Kwik dat de gelijkmaker kon scoren door een strafworp om te zetten na balverlies in het uitwerken van Borgerhout/GW.

Pas na 10 minuten volgden de volgende treffers, eerst twee uit Borgerhoutse handen, direct gecounterd door Kwik: 2-3 een situatie die lange tijd ongewijzigd bleef. Het was Lore Wouters die na een kwartier zonder doelpunt de ban brak en met haar tweede doelpunt op rij de 3-3 aantekende. Kwik liet vervolgens de kans vanop 2,5 meter liggen om op voorsprong te komen. Een herkansing enkele momenten later leverde dan wel de 4-3 op, maar dadelijk de tegentreffer voor Borgerhout/GW via Jason Bunteke. Niels Ansoms bracht vervolgens Kwik op 5-4 met nog zo’n 8 minuten op de klok. Op 3 minuten van de rust was het Roel Smets die de gelijkmaker binnen schoot en zo toch wel een magere 5-5 tussenstand.

Bunteke met zijn derde bracht Borgerhout/GW van ver op 5-6 na de pauze, wat later gevolgd door een mooie combinatie-goal opnieuw voor de Zebra’s. Niels Ansoms en Bieke De Vylder zorgden dan weer dat op een minuut tijd alles weer in evenwicht was: 7-7.

Bunteke was goed voor de 7-8 en Fay Lenjou zorgde na een lange aanval voor de 2-punten kloof zowat halfweg de tweede helft. Roel Smet diepte de kloof nog wat verder uit terwijl Kwik het lastig had in aanval en weinig meer shots-aanvallen kon neerzetten. De ingevallen Xander Lauwyck kon wel met een doorbraak milderen tot 8-10 voordat Kwik naar een time-out greep. Jason Bunteke met nummer 5 vanop de strafworpstip en Niels Ansoms, met zijn 3de, aan de overzijde dikten verder aan tot 9-11 met de laatste 5 minuten in zicht. De achterstand van Kwik werd door Alexander Cools herleid tot 1 in die slotfase, die dus nog erg spannend werd met beide teams op zoek naar dat broodnodige doelpunt maar dat viel niet meer en dus de titel naar Borgerhout/GW!

Foto's: Actiefotografie.be - Marco Spelten