01/06/2024
YVES DAELMANS

U17 finale Vobako - Spartacus/NDN 19-20 (GG)

Spartacus/NDN liet na om de openingstreffer van Vobako ongedaan te maken vanop de strafworpstip, maar wat later lukte het wel via een vrije bal. Een volgende vrije bal werd fraai afgewerkt door Thor Fabri en zo de 1-2 voor Spartacus/NDN. Twee mooie aanvallen op rij leverden rood/groen vervolgens een 1-4 voorsprong op. Spartacus/NDN dreef de score op zodat na 10 minuten er 1-6 op het bord stond waarna Vobako de kans liet liggen om vanop 2,5 te milderen.

Van een minder moment van Spartacus/NDN maakte Vobako gebruik van door twee doelpunten op rij te scoren: 3-6. Wat volgde was een aangenaam verloop met regelmatig mooie scores langs beide zijden met steeds een meer-puntenkloof voor Spartacus/NDN (8-11), maar in het slot toch een scherper Vobako dat zo de achterstand tot 10-11 wist te verkleinen.

Spartacus/NDN met de eerste score na de rust, maar Vobako volgde snel met een handig doelpunt van kortbij. Spartacus/NDN weer met een kleine voorsprong, maar na dik 10 minuten in de tweede helft Vobako terug tot op 1 punt: 13-14. De nervositeit steeg op en langs het terrein en via een strafworp Spartacus/NDN halfweg op 14-16.

Twee strafworpen aan de overzijde zorgde dan weer dat het scorebord 16-16 aangaf. Met nog 10 minuten op de klok kwam Vobako sinds de openingstreffer nog eens op voorsprong (17-16) maar een vrije bal effende opnieuw de score: 17-17.

Een  onderschepping bij het uitwerken lag aan de basis van de 18-17 door Vobako en een strafworp bracht Vobako op 19-17 met nog 2 minuten op de klok. Na een time-out was het echter twee aanvallen op rij prijs voor Spartacus/NDN en kregen we een bloedstollend einde maar geen winnende treffer in de tijd die restte en dus opnieuw een golden goal die zou beslissen. Beide teams konden niet scoren in hun eerste aanval, maar in de tweede was het wel raak voor Spartacus/NDN!

Foto's: actiefotografie.be - Marco Spelten