01/06/2024
YVES DAELMANS

U15 finale Vobako - AKC/Luma 11-10 (GG)

AKC/Luma met de eerste score in de openingsfase maar dat werd snel gecounterd door Vobako. Noor Cheraa bracht AKC/Luma dan met twee doelpunten op rij op een 1-3 voorsprong. Vobako kon echter de aansluiting behouden en halfweg de eerste helft schoot het de 3-4 op het bord. Richting de laatste 5 minuten Vobako langszij, maar AKC/Luma dadelijk met de tegenprik en zodoende 4-5. Met de rust in zicht slaagde Vobako er in gelijk te maken nadat de AKC/Luma verdediging volledig uit verband was gespeeld, maar het was toch AKC/Luma dat met een bonus de kleedkamer mocht opzoeken: 5-6.

Vobako met de 6-6 vanonder de korf na 3 minuten maar via de aanvoerder van AKC/Luma kon al snel terug een voorsprong genoteerd worden. Van balverlies in het uitwerken kon Vobako handig profiteren voor de 7-7. Dat uitwerken was een pijnpunt bij rood-wit want opnieuw na zo’n ongelukkige poging lukte Vobako de 8-7.

Met een afstandstreffer kwam Vobako voor het eerst 2 doelpunten voor met nog 6 minuten op de klok, maar via een vrije bal verkleinde AKC/Luma de achterstand. Een erg lange aanval van AKC/Luma leverde wat later de gelijkmaker op en zo maakten we ons op voor een spannend slot.

Vobako vervolgens met een omgezette strafworp aan de leiding (10-9). Een balverlies nu langs Kempense kant zorgde dat AKC/Luma opnieuw op gelijke hoogte kon komen en dat in de laatste minuut. In de allerlaatste seconden zag AKC/Luma nog een doelpunt afgekeurd en zo moest een golden goal de winnaar bepalen.

Vobako had als laatste balbezit en mocht als eerste aanvallen. In die aanval lukte het een doelpunt en dat bleek beslissend want de nabeurt van AKC/Luma leverde geen korf meer op.

Foto's: Actiefotografie.be - Marco Spelten