01/06/2024
YVES DAELMANS

U13 finale Leuven - Vobako 8-3

Een vlotte start van beide teams doch dat resulteerde niet direct in doelpunten. Vobako opende de score na 4 minuten, maar de voorsprong was van korte duur want Leuven effende per direct. Vobako via een doorbraak op 1-2 en Leuven kreeg vervolgens enkele mooie kansen en liet ook een strafworp onbenut om terug op gelijke hoogte te komen.

Zo bleef de stand lang ongewijzigd, maar op slag van rusten viel de gelijkmaker toch én schoot Leuven zich in de slotseconden op voorsprong: 3-2!

Leuven begon fel aan de tweede helft en balde flink wat kansen bij elkaar, maar de afwerking bleef achter en zo kon de kloof niet vergroot worden. Time-out Vobako na 6 minuten om de groene druk wat te breken, maar het inspireerde Leuven en met een mooie onehander doorbraak dan toch de dubbele voorsprong: 4-2.

De inside werd gezocht door beide teams en dat leverde een knappe doorbraak aan Vobako-kant op voor de 4-3, maar Leuven deed het wat later op dezelfde manier en zo bleef de voorsprong op 2 stuks. Met nog 3 minuten op de klok, opnieuw via een doorbraak met Leuvens succes en 6-3. De overwinning werd veilig gesteld wanneer de 7-3 én 8-3 werden binnengeschoten in de slotminuten.

Foto's : Actiefotografie.be - Marco Spelten