09/08/2019
YVES DAELMANS

Chris Van Riet is niet aan haar proefstuk toe als team manager van de Diamonds. Sinds het EK van 2014 in Portugal, is dit haar vierde groot tornooi dat ze mee begeleidt.


Hoe ervaart zij dit wereldkampioenschap? “Het is een lang kampioenschap. In totaal zijn we twee weken van huis en dat betekent dat er in die periode toch heel wat geregeld moet worden. Voordeel is wel dat je elkaar erg goed leert kennen door dag in dag uit in groep door te brengen en dan kan je goed inspelen op de behoeften van een ieder.”

“Ieder tornooi kent een specifiek dagverloop, maar toch is het steeds anders door de werkomstandigheden op de lokatie zelf. Als team manager moet je toch over de nodige flexibiliteit en creativiteit beschikken” vertelt Chris. “Op alle mogelijke uren van de dag moet er wel ergens een oplossing voor gevonden worden en dat maakt juist deze opdracht zo boeiend en leuk.”

“Veel voldoening haal je ook uit de groep waar je mee optrekt. Bij dit jonge team zijn er toch verschillende atleten die ik nog niet zo goed kende, maar het klikt prima en dan is het fijn samenwerken.”

“Ook met de verschillende stafleden heb ik de afgelopen jaren een goede samenwerking kunnen opzetten, dus zonder veel woorden te gebruiken weten we wat er moet gebeuren en tracht ik het nodige gepast in te vullen. Oplossingen zoeken is in een land als Zuid-Afrika niet zo evident. Het betreft een andere cultuur en bepaalde zaken die voor ons voor de hand liggen zijn hier niet evident. Gelukkig hebben we met Marie een uitstekende liaison van de lokale organisatie. Daar moet je het echt mee treffen, maar in ons geval is zij gelukkig iemand die de nodige zaken kan fiksen.”

Het kampioenschap nadert het einde en dus moet er minder geregeld worden qua was, extra voeding en drinken. “Dat is inderdaad zo, als ik zondag iedereen fris op het vliegtuig krijg na de ‘farewell party’ dan zal ik blij zijn” besluit Chris met een knipoog.