08/06/2024
YVES DAELMANS

In zaal Zappa zijn zaterdag de individuele korfbalprijzen uitgereikt!


Bij aanvang van de avond ontvingen de topschutters van de Promoleague, Zahra Verhoeven en Jens Oyen, hun trofee uit handen van U21 bondscoach Joran Struyf. Vervolgens was het aan Diamonds hoofdcoach Detlef Elewaut om Joke Van Maldeghem en Glenn Pauwels de topschutterstrofee van de Topleague te overhandigen.

Vooraleer de Gouden Korven uitgereikt werden, werd de nieuwe Topleague-tune, ontwikkeld door Jens Daes, voorgesteld en werd Shiara Driesen als Diamond in de picture gezet. Shiara moest noodgedwongen de WK-campagne missen door een zware blessure en zal ook op het EK niet te zien zijn wegens gezinsuitbreiding.

De eerste twee korven gingen voor het derde jaar op rij naar een scheidsrechtersduo: Kris Meeus en Dave Mertens bekronen een succesvolle competitie met deze trofee met een nipte voorsprong op het duo Vlaminckx/Pekaar en Dardenne/Wouters. Alle scheidsrechters kregen een geschenkbon van Sport Palace.

Bij de coaches gaf de zaaltitel en bekerwinst de doorslag en won Borgerhout/GW coach Erik Van Brenk de Gouden Korf. Hij eindigde zo voor Kevin De Waele en Gert Degenaers; alle coaches verlieten het podium met een bon van Modemakers

Bij de speelsters 3 nieuwe namen op het podium en was de spanning te snijden. Uiteindelijk haalde Lisa van Gorp het voor Joke Van Maldeghem en Eline Denie.

Bij de heren kon Glenn Pauwels de kers op de taart zetten na een geslaagd seizoen met zijn club Borgerhout/GW, Jordan de Vogelaere en Kian Amorgaste vervolledigden het podium. Voor alle genomineerden lag ook een bon van Bouncewear te wachten.

  

Foto's Alex Elewaut