02/06/2024
YVES DAELMANS

Veldfinale Topleague Boeckenberg - AKC/Luma 21-17


AKC/Luma startte de finale met een vakwissel bij de eerste spelhervatting zodat Maité Dewinter verdedigend tegen Lisa Van Gorp kwam te staan. De daarom ingevallen Jade Rottiers kon zo de openingstreffer voor haar rekening nemen vanop de strafworpstip en beide teams zouden zich nog vaak op 2,5 meter mogen opstellen in de deze topleague finale. Aan de overzijde liet Boeckenberg die opportuniteit echter onbenut en op minuut 5 schoot Jarre De Ley zijn team op een 0-2 voorsprong, snel gevolgd door een score van Tess Mathis en de tegentreffers van Tibo Dujardin en Lucas De Ridder voor de Panters: 2-3.

Protest na een strafworpfout leverde Boeckenberg-aanvoerder Jordan de Vogelaere al vroeg in de wedstrijd een groene kaart op en moest zo even naar de kant; Jarre De Ley zette de stip om: 2-4.

Om en om werd er verder gescoord en zo 4-6 halfweg de eerste helft.

Tibo Dujardin vanop de stip bracht Boeckenberg vervolgens terug tot op 1, maar aan de overzijde mocht ook Demy Huybrechts een strafworp omzetten en was de 2-puntenkloof weer een feit. Jarre De Ley, met een dubbel salvo, vanop afstand voor 5-9. De tegenscore van Boeckenberg volgde snel uit handen van Amber Engels.

Een stip voor AKC/Luma werd gecounterd door 2 snelle scores van Lauren Somers en met Tibo Dujardin opnieuw vanop de strafworpstip was de achterstand plots weer teruggebracht tot 1: 9-10. In het slot van de eerste helft bracht Jordan de Vogelaere zijn team langszij, maar Siebe De Ley zorgde dat AKC/Luma met een bonus de kleedkamers kon induiken: 10-11.

De tweede helft opende met maar liefst 4 strafworpen en  het eerste speeldoelpunt uit handen van Lauren Somers bracht de stand op 13-13 na 5 minuten. Achteruitvallend schoot Lars Huppertz AKC/Luma weer op voorsprong. Via drie strafworpen Boeckenberg op en over AKC/Luma: 16-14 met nog 20 minuten te spelen.

Lars Huppertz en Jordan de Vogelaere schoten de 17-15 binnen en Jarre De Ley milderde dan weer van erg ver. Boeckenberg liet vervolgens een stip liggen om opnieuw uit te lopen, dat gaf Siebe De Ley de mogelijkheid om AKC/Luma op 17-17 te brengen. Amber Engels vanop de stip voor 18-17 en zo gingen we de laatste 10 minuten in. Jordan de Vogelaere met zijn 5de vanop de vrijworp en Lauren Somers (topscoorder met 6 doelpunten) brachten de Panters op 20-17 met nog minder dan 3 minuten te spelen. Joppe Bellemans van kortbij tekende voor de einduitslag!

Boeckenberg

D: Lauren Somers (6) - Tess Voshart - Amber Engels (2) - Lisa Van Gorp (2)

H: Jordan de Vogelaere (5) - Tibo Dujardin (4) - Lucas De Ridder (1) - Joppe Bellemans (1)

Wisselspelers: Dennis de Vogelaere - Thomas Thijs

 

AKC/Luma

D: Shari Leprince (1) - Maité Dewinter (1) - Eline Denie - Tess Mathis (1)

H: Demy Huybrechts (1) - Siebe De Ley (3) - Jari Hardies (1) - Jarre De Ley (5)

Wisselspelers: Jade Rottiers (1) - Lars Huppertz (3)

Foto's Actiefotografie.be - Marco Spelten