31/12/2022
YVES DAELMANS

De afgelopen 4 dagen waren er heel wat nationale teams actief op de Korfbal Challenge in Rotterdam


Na twee jaar onderbreking, vond in het Rotterdamse Topsportcentrum de Korfbal Challenge weer plaats. Voor de nationale talententeams een goede waardemeeter halfweg het seizoen in voorbereiding op de internationale tornooien.

De opeenvolging van (veelal) korte wedstrijden tegen de Nederlandse RTC's en dit onder grote publieke belangstelling maken van de Challenge een erg intensief event. Voor alle uitslagen van de U15, U17 en U19 verwijzen we naar : https://www.korfbal.nl/korfbalchallenge/

De Diamonds acteerden dan weer in het avondprogramma en voor bondscoaches Elewaut en Schot was het een gelegenheid om enkele nieuwe jonge mensen aan het werk te zien op hoog niveau, nadat enkele sterkhouders na de World Games afscheid namen.

Op woensdag moesten de Diamonds in het laatste kwart de duimen leggen tegen Nederlands kampioen Fortuna en op vrijdagavond werd er gestreden om de derde plek tegen Talents Team NL. Het werd een spannende gelijkopgaande wedstrijd, met weinig doelpunten, waar de beslissing (in Nederlands voordeel) viel via een Golden Goal.

Naast het sportieve programma werd op de Challenge ook de tijd genomen voor formeel en constructief overleg tussen KBKB en KNKV.