23/09/2021
Stefaan Segers

Aankomende zaterdag organiseert Geelse Korfbalclub wederom een groots G-toernooi!


Reeds heel wat jaren neemt Geelse deel aan de Zuid-Nederlandse speelgelegenheid voor G-korfballers. Elk jaar in september organiseert Geelse op zijn beurt een toernooi voor onze Nederlandse vrienden. 

Is G-korfbal nu zo verschillend van ‘regulier’ korfbal? Wel nee: alle regels zijn dezelfde, er dienen geen aanpassingen te gebeuren en spelers integreren als ‘gewoon’ lid in de club. Wel stellen ze enkele doelstellingen die ze hoog in het vaandel dragen:

  1. De beleving, het recreatieve, primeert t.o.v. de prestatie (het competitieve) maar winnen willen we uiteraard allemaal!
  2. G-sport wordt gezien als geïntegreerde sport in een reguliere club.
  3. Succes dient als bekrachtiger waarbij realiseren belangrijker is dan presteren.
  4. Ieder presteert naar eigen niveau en mogelijkheden zodat winnaar en verliezer zich beiden ‘winnaar’ voelen.
  5. We streven naar een grotere onafhankelijkheid en brengen respect op t.o.v. iedereen.
  6. Het eigen kunnen en niet-kunnen wordt aanvaard en we bieden als club sportieve ondersteuning.
  7. Inclusie betekent dan ook betrokken worden bij alle activiteiten in de club waar het sociale en integratie bevorderd worden.
  8. Op deze manier merken we dat onze G-werking een meerwaarde betekent voor onze club, onze leden én supporters. We kunnen niet meer zonder!!!


Benieuwd hoe dit exact in zijn werk gaat? Kom dan gerust zaterdag eens een kijkje nemen! Het wedstrijdschema vinden jullie hier.

Daarnaast bezorgde Geelse ons een kort overzicht van de verschillende deelnemende teams. Technico en Geelse zullen tijdens dit toernooi samen 1 team vormen.

Succes!