12/12/2020
YVES DAELMANS

Het EK korfbal wordt in 2021 in Antwerpen georganiseerd door de KBKB en IKF en zal één van de hoogtepunten worden in de viering van het 100-jarig bestaan van de Belgische federatie.


Oorspronkelijk had het EK in het najaar 2020 moeten plaatsvinden (het EK wordt immers vanaf 2014 tweejaarlijks georganiseerd; voor 2014 was dit om de 4 jaar) exact 100 jaar nadat het als demonstratiesport op de Olympische Spelen in Antwerpen op het programma stond, maar de covid-pandemie maakte dat vrijwel de hele internationale kalender met een jaar werd opgeschoven.

Voor de KBKB is het door deze omstandigheden leuk meegenomen om dit evenement dan in het jubileumjaar zelf te kunnen organiseren en dat in de stad waar de eerste regels van het Belgische korfbalverhaal geschreven werden.

Het Europees Kampioenschap voor A-landen wordt betwist door de beste 8 Europese landen:

België – Catalonië – Duitsland – Hongarije – Engeland – Nederland (uittredend Europees kampioen) – Portugal - Tsjechische Republiek

Het EK vindt in het najaar plaats van 25 tot en met 30 oktober 2021. Op de vooravond van het tornooi wordt er een test-event georganiseerd waarbij ook de G-werking binnen het korfbal wordt belicht. De voorronde wedstrijden worden gespeeld in het Boeckenberg Sportcenter op maandag 25/10 tem woensdag 27/10. Donderdag 28/10 is een algemene rustdag. Op vrijdag 29 oktober volgen dan de halve finales en op zaterdag 30 oktober wordt beslist over de Europese titel. De eindfase van het tornooi op vrijdag en zaterdag wordt afgewerkt in de Lotto Arena in samenwerking met Stad Antwerpen.