10/03/2024
Liesbeth (KBKB) NEIRINCKX

Boeckenberg verslaat Spartacus/NDN na golden goal op weg naar de zaalfinale U17.

De eerste 2 aanvallen van Boeckenberg waren direct raak, 2x Nils Antonise. Spartacus/NDN antwoordde onmiddellijk met een strafworp van Noa Geeraerts en een doelpunt van Jarri Verholen. Na 5 minuten spelen was de tussenstand 2-2. Het spel ging daarna vlot over en weer, de zenuwachtigheid was voelbaar, waarbij om en om gescoord werd en na 15 min spelen stond er 6-6 op het scorebord.  De laatste korven in de eerste helft waren van Johannes Preckler(B)en Hanae Abatovy(S). Aan de rust was alles nog mogelijk. Ruststand 8-8.

De 2de helft startte met doelpunten van Frauke Van Meirvenne en Thor Fabri, beiden Spartacus/NDN en Anthony Colart, Boeckenberg. Na 32 min spelen was de tussenstand 10-9 in het voordeel van Spartacus/NDN. Dit kleine kloofje kon Spartacus/NDN daarna stelselmatig uitbreiden naar 14-10 na 40 min spelen. Boeckenberg deed er alles aan om de kloof te dichten en dat lukte ook. Op 4 min van het einde was alles te herdoen 14-14. Deze laatste minuten scoorde elk team nog 1x waardoor op het einde van de reguliere speeltijd er 15-15 op het scorebord stond. Zo moest er een golden goal gemaakt worden om een winnaar aan te duiden. Boeckenberg mocht starten en scoorde direct. Spartacus kon dit in hun nabeurt niet meer recht trekken en zo is Boeckenberg de eerste finalist in de U17 zaalfinale 2024 na een 15-16 overwinning.

Toch een verrassing want in de competitie had Spartacus/NDN 2x gewonnen van Boeckenberg.

Foto's: Marco Spelten (Actiefotografie.be)