30/03/2022
Stefaan Segers

Ontdek hier wie ze zijn!


Bondscoach Erik van den Bulck maakt de komende dagen zijn selectie bekend. Dagelijks wordt er 1 heer en 1 dame kort voorgesteld. Erik en zijn Belgian Scorpions zullen op 19 & 20 augustus strijden in het Marokkaanse Nador om de wereldtitel.

De 21-jarige Cédric Schoumacker is niet aan zijn Beach-proefstuk toe. Hij werd eerder al geselecteerd voor de U19-selectie, die deelnam aan het EK in Blankenberge (brons) en in Bonson (goud) in 2019. 

Cédric, die op zijn 5de begon te korfballen bij ASKC en via een omweg in Hoevenen uiteindelijk bij Kwik terecht kwam, kijkt enorm uit naar het aankomende WK in Nador. 

" De sfeer tijdens de beachtornooien is niet te vergelijken met de sfeer op indoor WK's of EK's. Ik kijk er enorm naar uit om mee deel te nemen aan het WK beachkorfbal in Nador in Marokko. Met ons Belgisch team gaan we simpelweg voluit voor de gouden medaille. "

 

 

 

 

 

De 19-jarige Britt Saey, momenteel uitkomend voor Borgerhout/GW en dus vice-zaalkampioen van België, startte haar korfbalcarrière ook bij ASKC op 5-jarige leeftijd. Ze verhuisde in 2014 eerst naar Scaldis alvorens in 2020 de overstap te maken naar de Zebra's. 

Naast Cédric maakte ook zij eerder deel uit van onze U19-beachselectie. Ook zij weet dus wat het is om in het zand te korfballen. 

" Wat ik persoonlijk heel leuk vind aan beachkorfbal, is dat je het niet kan vergelijken met de korfbalcompetitie op zich. Het is naar mijn gevoel een héél ander gegeven, zowel op het veld als in de zaal. In het zand is het ook anders om acties te maken, het is heel intensief en je kan snel schakelen. Ik heb al eens de kans gekregen om een tornooi beachkorfbal mee te doen en dit was voor mij een enorm fijne ervaring waardoor ik dit zeker nog eens opnieuw wilde doen. Daarom ben ik dan ook zeer vereerd dat ik geselecteerd werd voor dit beachkorfbal tornooi in Nador. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om in een unieke setting België mee te vertegenwoordigen in Marokko. "

 

 

Wie de andere geselecteerden zijn? Neem de volgende dagen zeker een kijkje op onze website om onze andere "Scorpions" te ontdekken!