29/10/2021
YVES DAELMANS

De Diamonds hebben hun halve finale tegen Engeland met 24-12 gewonnen.

aanval: Lauren Denis (4) - Saar Seys (3) - Brent Struyf (5) - Jordan de Vogelaere (2)

verdediging: Anke Méganck - Julie Caluwé (4) - Jari Hardies (1) - Lennert Impens (1)

wisselspelers: Amber Engels (2), Arne Beeck, Shiara Driesen, Jarre De Ley, Lars Courtens (1), Maite Dewinter (1)

De tweede halve finale van de avond kende een stevige start met al dadelijk scores in de eerste aanvallen en 1-1 in de aanvangsminuut.

Engeland koos voor de achterverdediging en bood zo stevig weerwerk aan de Diamonds. Bovendien schoten de Engelsen zuiver en haalden op die manier enkele doelpunten uit weinig pogingen. Dat betekende dat de Diamonds voor het eerst op dit EK aan de bak moesten . De Diamonds namen kwart na kwart meer afstand van Engeland, maar voornamelijk net na de rust werd de Engelsen met een 6-0 tussenspurt alle hoop ontnomen. Niet alleen veel doelpunten op een rij maar er zaten enkele knappe scores tussen met doorbraken van onder meer Julie Caluwé en Jordan de Vogelaere. Engeland kon pas op het einde van het derde kwart tegenscoren en bij een 20-9 stand was de wedstrijd gespeeld.

De volledige bank bij de Belgen kreeg nog speelminuten in de Lotto Arena. Morgen om 19u00 wacht daar Nederland voor een klassieke finale op een internationaal korfbaltornooi.

Eerder op de avond nam Nederland de maat van Duitsland: 38-8