14/07/2021
Mercedes Van den Eynde

Zaterdag 10 juli mochten we eindelijk opnieuw het zand op. 


Na een pauze van 2 jaar ging de Flanders Beachkorfbal Tour 2021 van start op het strand van Blankenberge aan de O'neill Beachclub Blankenberge.

Corona blijft wel boven het hoofd hangen. Niet enkel om de toelating te krijgen om te mogen organiseren (is voor elke locatie telkens een lijvig dossier), maar ook voor de deelnemende teams, waardoor er nog enkele inschreven teams wegvielen vooraf.

Toch kregen we zeer gemotiveerde teams aan de start, zowel bij de senioren als bij de recreatieve teams, die onder leiding van onze beachrefs stipt om 11u van start gingen met de eerste wedstrijden. We zagen leuke, spannende wedstrijden. We zagen teams die zich perfect aan de maatregelen hielden. En voor ons dit jaar het belangrijkste: we zagen opnieuw teams die plezier hadden in hun sport.

Rond 14u zat de voorronde erop, met Green Army (Voorwaarts Korfbalclub) aan de leiding bij de senioren en The Blue Ghosts Anzegem bij de recreanten. We namen dan even een pauze voor we aan de finaleronden zouden starten, met daarin ook een shoot-out wedstrijd.

Waren het de vele missers tijdens deze wedstrijd, of hadden we gewoon tot dan nog geluk gehad met het weer, Joost mag het weten, maar toen gingen de hemelsluizen open. Een plensbui pur sang viel boven Blankenberge. Even wachten dus om te hervatten.

Jammer genoeg bleek na overleg met de beachclub dat het zou blijven regenen, met nog een immense regenbui op komst (wat achteraf ook bleek). Omdat volgens de corona afspraken de kleedkamers en douches niet beschikbaar waren, wilden we als organisatie onze deelnemers niet "kletsnat" naar huis sturen. Het zou ook niet meer fun geweest zijn in die regen. Er volgde dan ook de beslissing om alles stop te zetten, waar alle teams zich ook in konden vinden.

Toch kijken we tevreden terug naar deze eerste organisatie sinds lang. Dit geeft ons de energie om verder te gaan voor onze volgende manches (Melle 25 juli, Hoevenen 31 juli en Betekom 7 augustus). Wil jij er ook nog bijzijn, schrijf je dan zeker nog snel in! De plaatsjes zijn gegeerd!

 

Foto's: (c) Maarten Westerink