12/08/2018
YVES DAELMANS


De World Cup Beachkorfbal is voor België zowel sportief als organisatorisch een succes geworden. Zowel de Belgian Scorpions (senioren) als de U19 behaalden goud!


Mooie omstandigheden in Blankenberge op 11 en 12 augustus en sportief werden enkele opmerkelijke resultaten neergezet. België nam zowel bij de senioren als bij de U19 deel met 2 teams (telkens 3 dames en 3 heren) en haalde 3 medailles binnen!

Bij de U19 kon BELGIUM1 nipt NEDERLAND2 verslaan met 7-8 in de strijd om brons en zo de eerste medaille binnen voor ons land. Daarna was het aan BELGIUM2 om het tegen NEDERLAND1 op te nemen op het terrein aan de O'Neill Beachclub en het goud ging naar de Belgen bij een 7-5 eindstand.

 

Geen Nederland in de halve finales bij de senioren en dus gingen Portugal, Polen, Hongarije en België strijden om het eremetaal. In de halve finale tegen Polen werd het 8-4 voor België en in de finale moest BELGIUM2 het opnemen tegen Portugal. Met dezelfde eindcijfers (8-4) zette België de kers op de taart en haalde de gouden plak binnen op deze eerste IKF World Cup Beachkorfball (Europe)!

BELGIUM1 eindigde op de vijfde plaats.

Proficiat aan de teams, staf en het organisatiecomité!