08/08/2022
Maike Van Damme

De laatste beachmanche van deze zomer werd voorbije zaterdag georganiseerd op de Kouterslag in het Oost-Vlaamse Melle. 

 


De zomer is aanwezig in België en dat was ook zaterdag duidelijk te merken. Er werd gretig gebruik gemaakt van de aanwezige schaduw tussen de bomen of onder de opgezette partytenten en de zonnecrème werd meermaals bovengehaald. Heerlijk om op zo'n manier een mooi beachparcours af te ronden. 

Voor de Belgian Scorpions was dit de laatste oefenmanche voor hun EK in Nador. Zij namen het in de seniorenreeks op tegen meerdere ploegen van Blauw-Wit, Rijko en gastclub Floriant Merelbeke. Supporters en toevallige voorbijgangers konden zien dat ze er klaar voor zijn. Met hun drukkende verdediging, vlot passenspel, goede afwerking en een motiverende coach aan de zijlijn winnen ze zonder grote problemen alle wedstrijden in hun reeks. Ook in de halve finale passeren ze vlot voorbij Blauw-Wit 2. 

In de andere poule is het Floriant 1 die na wedstrijden tegen Blauw-Wit 2, Blauw-Wit 3 en Rijko 1 onverslagen reekswinnaar werd. In de halve finale namen zij het op tegen Cadetten Blauw, een volwassen geworden jeugdploeg van Floriant Merelbeke. Floriant 1 kon in de laatste 2 minuten de kloof maken en werd zo de tegenstander van de Belgian Scorpions in de finale. 

Floriant 1 was in de finale een maatje te klein voor ons Nationaal Beachkorfbalteam. Met een eindstand van 5-14 werden de Belgian Scorpions de winnaars van de beachmanche op de Kouterslag. 

Bij de jeugd namen Ago Aalst, Neerlandia en Floriant het telkens 2x tegen elkaar op. Na enkele leuke wedstrijden was Floriant de onverslagen winnaar van deze reeks. 

We kunnen terugkijken op een leuke beachmanche. Alle spelers gingen op in hun wedstrijden, waardoor de aanwezige supporters vermaakt werden met mooie kansen en meerdere valpartijen in het zand. 

Een speciale dank aan de aanwezige scheidsrechters, de gelegenheidsscheidrechters en andere vrijwilligers die gezorgd hebben voor een vlot verloop van het tornooi.