16/07/2022
YVES DAELMANS

De Diamonds hebben zich na een thriller kunnen plaatsen ten koste van Chinese Taipei

aanval: Jordan de Vogelaere - Lennert Impens (2) - Shiara Driesen (2) - Saar Seys (2)

verdediging: Kian Amorgaste (5) - Jari Hardies - Julie Caluwé (3) - Amber Engels (2)

wissels: Brent Struyf (2) - Lars Courtens (1)

De Diamonds kregen al snel het signaal dat Chinese Taipei op scherp stond. Uit luttele pogingen stonden ze immers al snel 2-4 voor, de Belgen lieten niet begaan en op het einde van een heel intensief kwart, waarbij beide teams aan meer dan 30% scoorden, was alles te herdoen: 7-7.

Het tweede kwart werd gedomineerd door de raak schietende Chinese Taipei dames en zo keken de Diamonds plots tegen een 4-punten kloof aan: 7-11. De achterstand kon tegen de rust nog gehalveerd worden tot 12-14 en tijdens de break was het opdracht voor de Belgen om verdedigend een en ander te herbekijken.

Verdedigend werd er inderdaad uit een ander vaatje getapt bij het hernemen, maar aanvallend kregen de Diamonds niet echt voet aan grond. De doelpunten vielen maar met mondjesmaat langs Belgische kant, gelukkig kon Chinese Taipei enkel op het einde van het kwart via een strafworp scoren: 15-15.

De laatste 10 minuten moesten dus de beslissing brengen. De Belgische defensie stond nog steeds pal en aanvallend lukten de Diamonds een 3-punten kloof: 19-16. Een aantal slordigheden resulteerden in balverlies en een strafworp tegen. Toen Chinese Taipei met nog een dikke minuut de aansluitingstreffer lukte, was het nog even nagelbijten, maar de tijd tikte weg en zo de Diamonds naar de finale op de World Games.

Finale World Games korfbal: Nederland - België zondag 17/7 om 21u00 Belgische tijd