04/06/2022
YVES DAELMANS

In de laatste finale van de dag won Borgerhout/GW met 15-22 van Vobako

De U17 finale startte fel met Vobako dat raak trof vanuit de eerste aanval en Borgerhout/Gw die die kans liet liggen vanop 2,5 meter. Vobako via vrijworp naar een 2-0 voorsprong maar met een mooi uitgespeelde aanval Borgerhout/GW naar 2-1 en wat later 2-3 via twee afstandstreffers. Guus Buts zorgde met zijn 3de treffer voor de 3-3 en via een strafworp Vobako terug naar de voorsprong met de 4-3. Een knappe score van Jason Bunteke bracht Borgerhout/GW op gelijke hoogte. Op een 0-6 tussenspurt van Borgerhout/GW had Vobako geen antwoord klaar en Borgerhout/GW stevig aan de leiding. Net voor de rust konden ze wel nog tegen scoren en zo 5-10 halfweg.

Ook de tweede periode startte straf met direct Borgerhout/GW via een “los” schot van op afstand en aansluitend vielen de doelpunten erg vlot zodat we naar een 7-13 stand gingen op 2 minuten tijd.

Onder impuls van een zeer bedrijvige Bunteke Borgerhout/GW naar een 9-16 voorsprong, met 2 fraaie doorbraken kon Vobako aansluitend wel wat milderen (11-16).

Ook de Borgerhout/GW dames lieten zich in de finale opmerken met enkele doelpunten zoals de 11-17 van Sky Lenjou, waarop Vobako reageerde met een dubbel salvo: 13-17. Maar Borgerhout/GW bleef goed acteren en de doelpunten volgenden vlot zodat het controle over de wedstrijd behield.

Een ruime kloof bleef tot op het einde behouden en zo Borgerhout/GW verdiend kampioen.