01/04/2022
Stefaan Segers

Op dag 3 kunnen we weer 2 namen lossen...


Naast Cédric Schoumacker, Christoph Hellemans, Britt Saey en Ellen Saey, die we de voorbije dagen al aan het publiek voorstelden, kunnen we vandaag nog 2 extra namen toevoegen aan de selectie. We verwelkomen hierbij Kian Amorgaste & Kiani De Bruyn. 

Kian Amorgaste, momenteel actief bij Borgerhout/GW, zette ook daar zijn eerste korfbalstappen. Hij verhuisde naar AKC/Luma, waar hij grotendeels zijn korfbaljeugd doorbracht, om daar menige titels te behalen. Hij verhuisde 2 jaar geleden terug naar zijn grote liefde, om samen in een ploeg te kunnen aantreden met grote broer & voorbeeld Jarni. Na een sterk eerste seizoen in de Topleague, met een 4de plek in de topschutterstand (64 goals) en een zilveren plak met Borgerhout/GW, mikt hij aankomende zomer ook hoog. Maar eerst nog vol de veldcompetitie afwerken!

Hopelijk torent Kian in Nador ook zo boven zijn tegenstanders uit!

"Wat naar mijn mening beachkorfbal zo leuk maakt, is de intensiteit. Je bent continu in beweging door de snelle schakeling van aanval naar verdediging. Hierdoor is het ook zo vermoeiend. Ik kijk er erg naar uit België te vertegenwoordigen op het WK."

 

 

 

Kiani De Bruyn, die zonet met Riviera/Deurne promotie naar de Topleague afdwong, begon te korfballen in het zwart/wit van Mercurius. Ook Boeckenberg & Meeuwen passeerden de revue in haar jeugdjaren maar inmiddels is ze al wel even te bewonderen in het paars van Riviera/Deurne. De gouden medaille is haar zeker niet onbekend want ze maakte ook deel uit van de U21-generatie die in 2014 onze Noorderburen konden verschalken. 

Kiani, die net op een mooie 2de plek eindigde in de Promoleague bij de dames met 44 rozen, hoopt even doeltreffend te zijn in de Marokkaanse zon!

"In 2018 heb ik mogen proeven van het kampioenschap beachkorfbal dat plaatsvond in Blankenberge. Deze sport vraagt fysiek het uiterste van jezelf. Dit in combinatie met het spektakel, dat nauw verbonden is aan het beachkorfbal, maken het voor mij een aantrekkelijke sport. 

Ik kijk enorm uit naar dit kampioenschap!"

 
Op zaterdag vervolledigen we onze selectie en kunnen we vooruitblikken richting Nador!