31/03/2022
Stefaan Segers

Lees hier meer...


Gisteren lazen we hier al dat Cédric Schoumacker & Britt Saey werden geselecteerd. Vandaag stellen we de volgende 2 "Scorpions" aan het publiek voor.

Christoph Hellemans, 30 jaar oud, begon te korfballen bij Sparta Ranst en verhuisde op 16-jarige leeftijd naar Boeckenberg. Na de U19 speelde hij 4 jaar bij Boeckenberg alvorens te verhuizen naar Voorwaarts/Molinos. Daar is hij op heden, op een korte omzwerving bij Borgerhout/GW na, nog steeds actief. 

Christoph, die met 68 doelpunten afgelopen zaalseizoen 3de eindigde in de topschutterstand van de Topleague, kijkt alvast naar aankomende zomer:

" Ik ben sinds de start van het beachkorfbal elke zomer wel van de partij. Het leuke aan beachkorfbal is dat het snel over en weer gaat en eigenlijk helemaal anders is dan veld en/of zaalkorfbal. De laatste jaren is ook het concept beachkorfbal veranderd naar 4V4 met 2 korven en dit wordt steeds populairder. Ik kijk er naar uit om in Marokko met deze selectie het beste van onszelf te geven. Er zullen dit jaar ook landen aanwezig zijn die uitsluitend bezig zijn met beachkorfbal en niet met zaal- en/of veldkorfbal. Ik ben heel benieuwd wat deze landen gaan brengen. "


 
Ellen Saey, 26 jaar oud, gooide haar eerste ballen door de korf bij ASKC. Ze verhuisde in 2014 naar Scaldis waar ze oa. enkele halve finales, finales en een Europacup meemaakte. In 2020 verhuisde ze, samen met jongere zus Britt naar Borgerhout/GW om in de Topleague actief te kunnen blijven. Ellen kwam, net zoals Britt, in actie tijdens de Topleague-finale tegen kersvers zaalkampioen Floriant. 

Ze vertelt hieronder waarom ze zo graag aan beachkorfbal doet:

" Ik werd enkele jaren geleden een eerste keer gevraagd om mee te gaan naar Bonson in Frankrijk voor de Worldcup Europe daar. Het was zo'n fijne ervaring, dat ik onmiddellijk verkocht was.  Het beachkorfbal lag me wel. Het is een volledig ander gegeven en spel met andere tactieken. Voor mij was dit een toffe afwisseling met de normale competitie in België. Het leuke is ook dat je tegen andere internationale ploegen speelt en tegen spelers uit enkele andere grote competities. Ik kan mij zo oa. nog een match herinneren tegen Mirjam Malta. 

Ik zie er echt naar uit om in Nador met de ‘Scorpions’ een prijs te pakken. "

 

 

Met Ellen & Christoph wordt onze selectie weer wat groter en is de helft van onze selectie bekend!