20/10/2021
YVES DAELMANS

Het EK korfbal start op 25/10 en dus hoog tijd om de Diamonds individueel in de picture te zetten. Ontdek de achtergrond van zowel de gevestigde waarden als de nieuwe gezichten in het team! De komende week stellen we iedere dag 2 Diamonds aan u voor!


Hi, ik ben Julie Caluwé, 29 jaar en ik speel nu voor het 3e seizoen op rij bij PKC/Vertom in Nederland. 

Ik speel sinds mijn 5e korfbal en ik vind het nog steeds even leuk om te doen. Korfballen bestaat uit verschillende facetten die je allemaal moet kunnen. Dat maakt het net zo leuk. Je moet kunnen aanvallen, verdedigen, rebounden, … En dat nog eens combineren met je vakgenoten. Geweldig toch? Niets mooier dan een goed resultaat behalen na geweldig teamwork. Daar houd ik enorm van. 

Vroeger had ik niet echt een voorbeeld, maar ging ik steeds naar de A ploeg kijken en probeerde ik te stelen met mijn ogen. Gewoon kijken wat ze doen en wat hen net zo goed maakte. Dat probeerde ik dan ook op training. 

Mijn ambities voor komend seizoen zijn de Europacup winnen en opnieuw Nederlands kampioen worden in een vol Ahoy. En als het dan nog even kan die veldtitel ook winnen.

 

Ik ben Jari Hardies, geboren en getogen in het Rivierenhof, op de velden van AKC/Luma, met 1 corona tussenstop bij DVO/Accountor in Nederland. 

In het dagelijkse leven ben ik financial controller bij Quares, een bedrijf in de vastgoedsector. Naast boekhouder en korfballer, ben ik trotse papa van een dochtertje, Stella. Zij wordt 1 eind december.  

Met mijn 31 levensjaren ben ik zowel bij AKC als bij de Diamonds de ancien bij uitstek, maar dat wilt niet zeggen dat ik aan het ‘uitbollen’ ben. 

Ik heb 2 ambities, waarbij de eerste de tweede veelal mee zal bepalen. Ambitie 1: Zo fit als mogelijk blijven. Ambitie 2: Alles uit de tank halen, wat er nog in zit. Bij AKC lukt dit al aardig, maar ook het EK staat voor de deur. Iedereen staat te popelen om nog eens aan de slag te mogen en dan nog wel in eigen land. Geen betere manier om alle supporters terug warm te maken om af te zakken naar de Belgische zalen. 

Hopelijk kunnen we een hele week rekenen op een vol huis! Ik wil de ambities dan ook niet temperen. We moeten in eerste instantie de lijn van het WK 2019 doortrekken en alle andere landen met duidelijke cijfers terug huiswaarts sturen. In de finale moeten we terug mikken op een prestatie à la WK 2015 waar we echt aanspraak maakten op een overwinning! We moeten Nederland en de rest van de wereld laten zien dat België leeft! 

Verzamel tijdens het EK de individuele kaartjes van je favoriete Diamonds!

EK voorronde Diamonds:

maandag 25/10 - 19.45 België - Tsjechië

dinsdag 26/10 - 19.15 België - Duitsland

woensdag 27/10 - 15.45 België - Catalonië

 

Bestel je tickets via www.ekc2021.com