19/10/2021
YVES DAELMANS

Het EK korfbal start op 25/10 en dus hoog tijd om de Diamonds individueel in de picture te zetten. Ontdek de achtergrond van zowel de gevestigde waarden als de nieuwe gezichten in het team! De komende week stellen we iedere dag 2 Diamonds aan u voor!


Ik ben Shiara Driesen en met mijn 30 jaar de ‘oma’ van de ploeg. Sinds dit jaar speel ik bij Floriant, de Blue Sharks uit Merelbeke. Een gewaagde sprong, maar 'You are never too old to set another goal or to dream a new dream. 

Korfbal is en blijft een geweldige sport omdat je het samen moet doen. Het teamgegeven spreekt me erg aan, je hebt elkaar nodig om je vrij te spelen, doelpunten te maken, om hogerop te geraken. Dat maakt onze sport zo mooi.

Ik hoop op het EK het elan van het WK in Durban verder te zetten. Het was daar zo genieten van de teamprestatie die daar is neergezet. Er zijn enkele wijzigingen in de ploeg, maar het is een enthousiaste groep die een duidelijk doel voor ogen heeft. Tijdens de interlands hebben we toch laten zien dat we stappen hebben gezet als team. We zullen dan ook met z'n allen strijden voor een plekje op het hoogste schavot. 

 

 

 

 

 

Ik ben Arne Beeck en ik speel bij Putse. Korfbal is voor mij een uitlaatklep en een meetmoment, ik vind het super om mezelf te meten met de beste spelers. In mijn jeugd keek ik op naar Tobias (voor mij een lokale held), hij is mede de reden dat ik hier vandaag sta, het is trouwens dankzij hem dat ik ben begonnen met korfbal. Verder keek ik op naar Kobe Bryant omwille van zijn doorzettingsvermogen en ‘never give up mentaliteit’. Het is super bij de nationale ploeg en elke dag ben ik blij te mogen meetrainen. Het is echt een droom die uitkomt om dit te mogen beleven. Met als orgelpunt het EK. Hier willen we tonen dat we bij de beste ploegen van Europa horen. En laten zien dat we de afgelopen maanden door hard samen te trainen stappen hebben gezet. Bij de club van mijn hart (Putse) zou ik mijn korfbalcarrière graag bekronen door nog een prijs te behalen. 

 

Verzamel tijdens het EK de individuele kaartjes van je favoriete Diamonds!

EK voorronde Diamonds:

maandag 25/10 - 19.45 België - Tsjechië

dinsdag 26/10 - 19.15 België - Duitsland

woensdag 27/10 - 15.45 België - Catalonië

Bestel je tickets via www.ekc2021.com