18/10/2021
YVES DAELMANS

Het EK korfbal start op 25/10 en dus hoog tijd om de Diamonds individueel in de picture te zetten. Ontdek de achtergrond van zowel de gevestigde waarden als de nieuwe gezichten in het team! De komende week stellen we iedere dag 2 Diamonds aan u voor!


Ik ben Saar Seys. Op mijn 4 jaar ben ik beginnen korfballen bij Floriant Merelbeke. Ondertussen, 20 jaar later, vertrek ik nog steeds met even veel enthousiasme naar de trainingen of wedstrijden. 

Wat korfbal zo attractief maakt voor mij is de familiale sfeer. Korfbal is een kleine wereld, wat ervoor zorgt dat je bijna iedereen kent. Je leert mensen kennen, die ondertussen vrienden voor het leven zijn. De sfeer op en naast het veld maakt het zo fantastisch. Tijdens de wedstrijd het competitiebeest in ons naar boven halen en elkaar tot het uiterste drijven, terwijl we buiten de lijnen dikke vrienden zijn, dat is waar korfbal voor mij voor staat. Het is een uitlaatklep, een plaats waar vrienden ondertussen familie zijn geworden, en zo veel meer… 

Met Floriant zijn we enkele jaren geleden aan een periode begonnen, waar we voor het eerst ‘grotere ambities’ durfden uitspreken. Corona stak daar 2 jaar geleden jammer genoeg een stokje voor, maar onze ambitie blijft dezelfde: kampioen spelen. 

Het nationale team is niet zomaar het nationale team voor mij. De nationale driekleur vertegenwoordigen op grote tornooien is iets waar iedereen trots op moet zijn. Elke keer opnieuw sta je tussen de beste spelers/speelsters van België.

Wat het EK betreft, heb ik er onwijs veel zin in. Ik heb al enkele tornooien meegemaakt met de Diamonds, maar een EK in eigen land nog niet. Zoveel Belgen die als 1 blok achter ons team staan, daar kijk ik enorm naar uit! Wij, als team, zullen er alleszins alles aan doen om spektakel op het veld te brengen. 

 

Ik ben Jordan de Vogelaere en speel momenteel bij Boeckenberg.

Als heel ambitieus persoon heb ik altijd geprobeerd mijn dromen na te jagen. Dit heb ik in het korfbal ook gedaan toen ik als 15 jarige de oversteek maakte naar Nederland om daar mezelf verder te ontwikkelen. Dit is naar mijn mening erg goed gelukt met veel sportieve en individuele successen. Na 8 jaar Nederland speel ik nu voor Boeckenberg. Daar is het mijn ambitie om met deze jonge groep verder te bouwen aan de successen van de club. 

Met de Diamonds zijn we na het WK in Zuid-Afrika ook die weg ingeslagen. Een team dat voor elkaar daar het vuur gaat met duidelijke afspraken en dynamisch korfbal, dit is iets wat wij vanaf het WK in Durban proberen uit te stralen. Aankomend EK hebben we nog wat recht te zetten van het vorige. Op dit moment spreek ik voor mezelf maar de mensen die er toen bij waren, gaan toch met een extra revanche gevoel op het veld staan om te laten zien dat wat er toen is gebeurd een ‘accident de parcours’ was.

Verzamel tijdens het EK de individuele kaartjes van je favoriete Diamonds!

 

EK voorronde Diamonds:

maandag 25/10 - 19.45 België - Tsjechië

dinsdag 26/10 - 19.15 België - Duitsland

woensdag 27/10 - 15.45 België - Catalonië

 

Bestel je tickets via www.ekc2021.com