03/07/2020
Mercedes Van den Eynde

Vlaams instituut gezond leven is op zoek naar clubs die de uitdaging willen aangaan om de gezondheid van hun leden te bevorderen!


Het project 'Gezond eten in de sportclub' wil sportclubs ondersteunen om een beleid rond gezond eten te ontwikkelen en uit te rollen. Of bestaat er al een plan rond gezond eten maar willen jullie dit uitbreiden ook dit is mogelijk binnen het project. Het grote doel is immers de clubbleden en hun omgeving stimuleren om gezonder te gaan eten.

Aan de hand van een draaiboek en een stappenplan wordt een voedingsbeleid uitgetekend voor jullie club. Het draaiboek bevat materialen en tools om meteen mee aan de slag te gaan. 

Het Vlaams Instituut Gezond Leven is concreet op zoek naar sportclubs die het draaiboek willen uittesten. Er wordt specifiek per sportvereniging op maat gewerkt waarbij rekening gehouden wordt met de dagelijkse realiteit en de visie van de club. Er wordt gevraagd om binnen de club op zoek te gaan naar een trekker van het project die iedereen kan motiveren om deel te nemen aan dit initiatief. Deze persoon is iemand die het reilen en zeilen van de club kent en het project zal begeleiden en ondersteunen aan de hand van het draaiboek. 

Het pilootproject zal lopen van september 2020 en eindigen eind november 2020. Aanmelden kan tot en met 24 juli. Via deze link kan je de volledige oproep nog eens bekijken. 

Heeft jullie club vragen of interesse of willen jullie deelnemen? Stuur dan zeker een mailtje naar dit adres

Bron: Dynamo Project