28/04/2020
Mercedes Van den Eynde

In deze ongewone tijden worden allerlei alternatieve initiatieven opgezet om sportclubs te ondersteunen en sporters op creatieve manieren aan het bewegen te houden. 


De studenten van hogeschool Howest professionele bachelor opleiding Sport en bewegen proberen ook hun steentje bij te dragen. Door het wegvallen van hun stages zijn deze studenten op zoek naar alternatieve projecten om mee aan de slag te gaan. Uiteraard zal deze samenwerking via digitale kanalen verlopen.

De ondersteuning kan breed opgevat worden. Het kan gaan van het uitwerken van challenges, home workouts, thuistrainingen, beweegfilmpjes, tutorials, nieuwe lessenreeksen met gebruik van nieuw materiaal en nieuwe tools op maat van verschillende doelgroepen, opzetten van online community binnen jullie club, tot de opmaak en of finetuning van draaiboeken.

Dit aanbod biedt heel wat mogelijkheden om in deze moeilijke tijden toch nog enkele digitale activiteiten voor jullie leden te voorzien. Daarnaast kunnen er kleinschallige projecten uitgewerkt worden door de studenten. Hierbij denk ik aan het documenteren van bepaalde activiteiten.

Zoals jullie hierboven kunnen lezen kan de ondersteuning heel uiteenlopende vormen aannemen. Benieuwd wat de studenten van de Howest voor jullie korfbalclub kunnen betekenen? Neem dan hier contact op met de stagecoördinator Karolien Pruyt van Howest. Ze is ook telefonisch bereikbaar op het nummer 0498 73 80 07.

Bron: www.dynamoproject.be