10/03/2020
YVES DAELMANS

De Raad van Bestuur van de KBKB volgt de informatie en richtlijnen van de overheid ivm het Corona virus op de voet op en hierbij kan u een laatste stand van zaken raadplegen.


Update 12/3/2020 12u30:

Deze namiddag om 15u00 is er een laatste overleg tussen de Gemeente Beveren en de KBKB. Na afloop van dit overleg zal er een finale beslissing genomen worden mbt de zaalfinales.

Update 11/3/2020 15u00:

Op dit ogenblik is er nog geen nieuwe informatie die kan medegedeeld worden. We verwachten dit op donderdag na een nieuw overleg tussen de Gouverneur en de lokale overheden. We handhaven dus de maatregelen die gisteren werden ingevoerd: we vragen iedereen de hygiëne voorschriften op te volgen en de ticketverkoop voor de halve finales NDN Topkorfballeague is stopgezet zodat het totaal aantal aanwezigen op zaterdagavond onder de 1000 personen blijft.

Update 10/3/2020 19u00:

De federale overheid heeft een advies geformuleerd om alle indoor evenementen met meer dan 1000 personen niet toe te laten. Onze halve finales en de finale van de NDN Topkorfballeague in Beveren aanstaande weekends vallen uiteraard in deze categorie.

Het Comité Evenementen en Organisaties en de Raad van Bestuur van de KBKB volgen de berichtgeving en de verdere richtlijnen die op Provinciaal en Gemeentelijk vlak zullen uitgevaardigd worden. Deze instanties vergaderen op dinsdagavond en woensdagvoormiddag en op basis van hun beslissingen kunnen er verdere afspraken met betrekking tot de zaalfinales gemaakt worden.

De veiligheid en gezondheid van atleten, medewerkers en supporters primeren en daarom werden reeds de nodige voorschriften qua hygiëne verspreid en blijven we de instructies van de overheid van kortbij volgen en zullen we gepast reageren.

Voor de jeugdfinales gaan we momenteel uit van een gespreide aanwezigheid van supporters die steeds onder de 1000 personen ligt. Voor de halve finales van de NDN Topkorfballeague wordt de kaartenverkoop tot nader order stopgezet zodat het totaal aantal aanwezigen alvast onder de 1000 blijft.

Van zodra er meer informatie beschikbaar is, dan zullen we deze pagina updaten.