17/01/2020
YVES DAELMANS

Bondscoach Detlef Elewaut en Johannis Schot blijven samen aan het roer bij de Diamonds


Het Comité Topkorfbal is blij te melden dat de samenwerking met Johannis Schot voor 2 jaar wordt verlengd.

“Bij de Korfbal Challenge hebben we de balans opgemaakt na 1 jaar samenwerking en dat was langs beide kanten positief, dus waren we er snel uit om verder te werken met dezelfde technische staf richting het EK in eigen land en volgend jaar de World Games in de VS” geeft Jan Nelen, technisch directeur KBKB, aan.

Johannis Schot kijkt uit naar de verderzetting van zijn opdracht bij de Diamonds: “Ik ben blij om tot en met 2021 bondscoach te blijven van de Diamonds. Het proces naar en het resultaat in Zuid-Afrika met deze selectie was fantastisch en bovendien verloopt de samenwerking met Detlef Elewaut erg goed. Ook de samenwerking met de gehele staf en het team zijn erg goed bevallen en biedt voldoende perspectief om verder te werken aan nieuwe doelstellingen. Ik kijk dan ook erg uit naar het EK in Antwerpen komende november, waarin het goede WK een vervolg zal moeten krijgen.”

Ook bondscoach Detlef Elewaut is tevreden dat Johannis onderdeel van de technische staf blijft. “Samen hebben we een mooie synergie gevonden. Zijn impact op het team is groot en belangrijk”.

 

Het EK korfbal wordt in Antwerpen gespeeld van 2 tot en met 7 november 2020.