25/05/2019
YVES DAELMANS

Met Leuven en Vobako stonden de twee beste teams van het moment in de U12 finale tegen elkaar.

In de zaalfinale was Leuven nog het sterkst, maar vandaag ging de overwinning naar een sterker Vobako.  Op de mooie accommodatie van KCBJ gingen beide partijen er vol tegenaan. Vobako opende score, maar Leuven liet niet begaan en zo ging het naar 2-2.  Vobako bleek efficiënter in de eindfase van de eerste helft en zo de rust in met een 4-2 voorsprong.

Direct na de pauze Vobako naar 5-2 en stevig op koers voor de titel. De verdedigingen stonden echter pal en dus vielen er nog weinig doelpunten. Leuven kon milderen tot 5-3 en startte met een slotoffensief. De 5-4 aansluitingstreffer viel en nipt werd de 5-5 gemist.

De slotfase was er één met veel spanning, maar telde door de zenuwachtigheid ook heel wat slordigheden en fouten. De gelijkmaker of een bevrijdende korf voor Vobako vielen niet meer en zo gaat de titel bij de U12 naar Vobako na een 5-4 overwinning!