21/04/2019
YVES DAELMANS

De Belgische U19 hebben op het WK zilver behaald na een erg spannende finale (19-18).

De finale tegen gastland Nederland ging erg gelijk op. Op geen enkel moment lieten de Belgen de noorderburen verder dan 2 doelpunten uitlopen. Meestal volgde de aansluitingstreffer en de gelijkmaker vrij snel en zo ging het naar 4-4 op het einde van het eerste kwart en bij de rust was ook nog alles mogelijk bij een 7-7 stand.

In het derde kwart lieten beide teams flink wat doelpunten optekenen, maar hielden ze elkaar verder in bedwang. Het laatste kwart werd ingegaan bij een 14-14 tussenstand. In de slotfase nam Nederland een 18-16 voorsprong, maar België kon weer effenen. Een omgezette strafworp bracht uiteindelijk de beslissing en zo ging het goud naar Nederland en bleven de jonge Belgen met zilver achter.

Aanvoerder Siebe De Ley werd na afloop verkozen tot speler van het WK!