24/03/2019
YVES DAELMANS

De U12 kampioen is Leuven na 2-4 winst tegen Vobako.

Veel spanning en animo bij de U12 finale, maar weinig doelpunten. In de halve finales troffen beide teams nog 11 keer raak, vandaag was het lang wachten op een doelpunt.

Na 9 minuten kon Leuven als eerste aan het juichen nadat eerder een aantal kansen nipt gemist werden. De 0-2 stond een minuut later op het bord.

Dan kregen we 3 achtereenvolgende aanvallen die elk een doelpunt opleverden. Na een onderschepping bij het uitwerken, lukte Vobako eerst de aansluitingstreffer, maar in de daarop volgende aanval kon Leuven met een strafworp weer 2 punten uitlopen. De aanval daarop kon Vobako weer milderen tot 2-3, meteen de ruststand.

Ook in de tweede periode heel wat spanning, maar er kwam geen vervolg op de snelle doelpunten van voor de rust en dus  de eerste 10 minuten verliepen score-loos. Dan vond Leuven een gaatje en zo naar 2-4. Scoren lukte beide teams niet meer en zo kon het groene supporterslegioen de titel vieren. Proficiat Leuven!