16/03/2019
PETER D'HOLLANDER

Een beklijvende tweede halve finale bij de U16.  Temse naar de finale.

De tweede andere halve finalisten bij de U16 zijn beter aan elkaar gewaagd en dat is ook te merken. Vobako loopt in de eerste minuten snel tot 1-3 uit , maar Temse maakt even vlug gelijk (3-3 na acht minuten). De volgende tien minuten zijn voor Temse die een 9-5 voorsprong nemen. Dan is het echter terug aan Vobako en op een paar minuten is de situatie recht gezet. De 9-9 valt na een paar misser aan de kant van Temse. Beide ploegen scoren elk nog een keer in de laatste minuten en zo wordt de rust bereikt met een 10-10 stand.

Na twee snelle doelpunten, een langs elke kant geven 2 strafworpen Temse een 13-11 voorsprong . We zijn nu zes minuten ver in de tweede helft. Die twee goals verschil blijven lange tijd op het bord staan, want geen van beide ploegen kan nog scoren. Op tien minuten voor het einde kan Temse de 14-11 scoren. Een tegendoelpunt van Vobako wordt direct  gecounterd  en als Temse iets later ook nog een strafworp scoort ligt de finale binnen handbereik (16-12). Een slotoffensief van Vobako brengt hen terug tot 17-15 als we de laatste 2 minuten ingaan. Via strafworp wordt het nog 17-16 maar Temse kan het dan slim uitspelen. We krijgen dus een finale tussen AKC/Luma en Temse.

Foto : Marco Spelten