24/01/2019
JEAN M. RUTS

Voor het competitiejaar 2018-2019 wordt er een wijziging doorgevoerd betreffende de organisatie van de halve finales van de Jeugdbekers van België.

In het verleden merkten we op dat de organisatie van de halve finales vaak problemen met zich meebracht voor de spelende teams. Vooral op het vlak van aanvulling van laag naar hoger, omdat de wedstrijden vaak op dezelfde momenten gespeeld werden op verschillende locaties. Tevens werd er ook vastgesteld dat de halve finales voor de organiserende clubs geen meerwaarde had.

Om dit probleem aan te pakken, werd er vanuit de organiserende clubs beslist om de halve finales te groeperen op slechts twee locaties: U10, U12 en U14 zal één groep vormen en U16 en U19 een tweede groep. De halve finale wedstrijden van U10, U12 en U14 zullen afwisselend gespeeld worden op Voorwaarts, Borgerhout/GW en Temse en de wedstrijden van U16 en U19 op Sikopi en Spartacus/NDN.

De organisatie van de finales blijft ongewijzigd.

In bijgevoegd schema kan u bekijken waar de komende jaren de finales en de halve finales zullen gespeeld worden.

In 2019 worden de halve finales voor U10, U12 en U14 gespeeld op de terreinen van Borgerhout/GW en de halve finales voor U16 en U19 op Spartacus/NDN.

Verder werd er ook een wijziging aangebracht aan het algemeen reglement Jeugdbekers. Gelieve hier nota van te nemen.

Eva Janssens
verantwoordelijke jeugdbeker U12
K. Borgerhout/Groen-Wit K.C.

Het aangepaste tornooireglement van de Bekers van Belgie:

De organisatie van de halve finales van de Bekers van België Jeugd gaan door: