Menu: KBKB-Wie zijn we?

De Koninklijke Belgische Korfbalbond (KBKB) Vlaamse Liga vzw is het overkoepelend orgaan van de 55 korfbalverenigingen die actief zijn in gans Vlaanderen.
Begin 2018 telden we 53 verenigingen en zo'n 7.530 leden. Verdeeld over de provincies, geeft dit deze spreiding :

• Antwerpen - 36 clubs - 5.287 leden
  • Vlaams-Brabant - 4 clubs - 555 leden
  • Brussel - 1 club - 54 leden
  • Limburg - 1 club - 3 leden
  • Oost-Vlaanderen - 10 clubs - 1.524 leden
  • West-Vlaanderen - 1 club - 64 leden
  •
    Korfbal is de enige balsport waar meisjes en jongens op gelijkwaardige basis samen sport beoefenen, al dan niet in competitie.  De KBKB Vlaamse Liga vzw propageert de kenmerken van de korfbalsport: het gemengde karakter, de noodzaak tot samenspel, de ruimte en het respect voor het individu, de veelzijdigheid en het all round karakter van de sport.