korfbal.be
VTS Plus - Coach met de M-Factor Workshop

Hoe kan je de motivatie en het engagement van jouw sporters verhogen?

De globale doelstelling van dit opleidingstraject is om jeugdcoaches te scholen, zodat ze op een motiverende wijze met sporters omgaan. Het traject om een coach met de M-factor te worden, bestaat uit twee luiken, namelijk een initiatiesessie en een reeks van drie workshops.

De doelstelling van de initiatiesessie is het meegeven van relevante kennis rond het motiveren van sporters.

De doelstelling van de drie daaropvolgende workshops bestaat erin om de vaardigheden van jeugdcoaches te versterken, om zo hun M-factor ook in de praktijk te verhogen.

Workshops: Het versterken van jouw M-factor

Duurtijd: Telkens een reeks van 3 sessies, met 3 weken tussen elke sessie.

Inhoud: De M-factor is gestoeld op de "Zelfdeterminatietheorie", een recente en krachtige stroming binnen de motivatie-psychologie. Deze theorie vindt sterke ingang in de hedendaagse bedrijfswereld, de schoolcontext, de ouderbegeleiding én de sport.

De M-factor maakt de vertaling van deze stroming naar de Vlaamse sportwereld, bedoeld voor trainers en coaches van onze opgroeiende sporters, en dit als ondersteuning voor die coaches die dag na dag geëngageerd aan deze sporters training geven.

In een reeks van 3 workshops leren en bespreken we de technieken en inzichten die jouw M-factor verhogen, namelijk het ABC van de jeugdcoach:

- Het WAT? (techniek)

- Het HOE? (wanneer en in welk vorm)

- Het WAAROM? (verantwoording, voor- en nadelen):

  • Doorspekt met leerlijnen en diverse situaties
  • Met tips voor tussentijdse VELDACTIES

?(= voor korte ervaringsuitwisseling tijdens de volgende workshop)

Sportpsychologen en coaches samen zorgen door hun uitgebreide ervaring in de sportpraktijk voor interactieve workshops.

Het bijwonen van de initiatiesessie én het invullen van de vragenlijst om je eigen beginprofiel te bepalen, leveren een toegangsticket op om de workshopreeks te volgen (*). De jeugdcoaches die de inleidende initiatiesessie én de driePrijs: 75,00 €

Sessies

Cursusmateriaal

Sport Vlaanderen Team Belgium Arena Bego NDN Jako Euro Millions Sportbeat Antwerpen Sport Beslist.be Crossroad Consulting TDD Engineering